Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: Ca. mange churros


Ingredienser:

Churros

  • 1¼ dl. usaltet smør
  • ¼ tsk. salt
  • 2½ dl. mel
  • 1¼ dl. vand
  • 3 æg
  • Rapsolie
  • Sukker
  • Kanel

Chokoladesauce

  • 1¼ dl. mørk chokolade
  • 1¼ dl. piskefløde
  • 1 spsk. ahornsirup

Sådan gør du:

  • Start med at blande ingredienserne til chokoladesaucen i en kasserolle og varm det godt op, til alt chokolade er smeltet. Lad det stå på lav varme, mens du laver dine churros
  • Smelt smørret i en gryde og kom salt og mel i. Rør det hele godt sammen og tag det af varmen
  • Kom vandet i og rør det hele sammen. Flyt det over i en skål, så det lidt hurtigere kan køle af
  • Kom derefter de 3 æg i og rør det hele sammen igen
  • Kom dejen over i en sprøjtepose med en lille stjernetyl
  • Varm olien op og kom lange pølser af dej ned i olien. Klip eller skær dejen over i passende længder efterhånden som du presser den ud af posen
  • Sørg for at vende dem undervejs og tag dem op, når de er gyldne
  • Bland sukker og kanel i en tallerken og kom dine churros direkte fra gryden og over i sukkerblandingen og derefter over i et fad eller på en tallerken
  • Server dine churros lune og med varm chokoladesauce og vaniljeis. Det er i hvert fald vores favorit

I december var jeg i Tivoli i København med begge unger, min storebror og min svoger. Det var koldt og vinter og tiden krævede hygge og varm kakao. Under turen rundt i Tivoli kom vi forbi en bod med churros og Freia begyndte at sukke højlydt. Desværre havde vi lige fyldt os med varm kakao og belgiske vafler, så jeg mente ikke tiden var til churros. Til gengæld lovede jeg hende, at finde en opskrift og selv lave churros derhjemme. Og hvis først jeg lover, så må jeg også holde mit løfte.

1

Det viste sig faktisk at være forholdsvist nemt at lave dejen til churros. Den minder mig om vandbakkelsesdej. Du skal bruge mel, usaltet smør, salt og æg. Og vand. Og rapsolie til at stege dem i. Er jeg den eneste der ikke forstår ideen i at bruge usaltet smør, og så komme salt i dejen? Det giver jo ingen mening.

2

Start med at smelte 1¼ dl. smør i en gryde.

3

Kom ¼ tsk. salt ned i det smeltede usaltede smør. Det giver stadig ingen mening i mit hoved.

4

Tag gryden af varmen og rør 2½ dl. mel ud i smøret.

5

Det er her det begynder meget at minde om en vandbakkelsesdej.

6

Hæld 1¼ dl. vand ned i gryden og rør det sammen igen.

7

Kom dejen over i en skål og lad det køle en smule, inden du fortsætter.

8

Slå de tre æg ud i skålen og miks dem sammen med dejen.

9

Det minder altså virkelig meget om vandbakkelsesdej, det her. Kom dejen over i en sprøjtepose med lille stjernetyl og varm olien godt op.

10

Min mand tjekker altid olien ved at stikke en tandstik ned i den. Hvis det syder, så er olien klar. Klem nu lange pølser af dej ud i olien og brug evt. en saks eller kniv til at klippe dejen over.

11

Kom ikke for mange i af gangen, der skal jo gerne være plads til at de kan vokse og kan vendes.

12

Se hvor fine og gyldne de bliver. Vi brugte en stor stjernetyl og de blev altså kæmpe store. I hvert fald dobbelt så tykke som dem man plejer at købe i boderne.

13

Gør en tallerken klar med 2 dl. sukker og 3-5 spsk. kanel rørt sammen.

14

Når du tager dine churros op af gryden, lægger du dem straks ned i sukkerblandingen og vender dem.

15

Så er der lune churros, lige klar til at kaste sig over.

16

Du kan også lave din egen varme chokoladesauce til. Jeg lavede saucen inden jeg begyndte at stege vores churros. Du skal bruge fløde, sirup og mørk chokolade.

17

Kom 1¼ dl. chokolade ned i en lille kasserolle. Jeg brugte sådan nogle fine chokoladeknapper, der egentlig er til at komme i lun mælk. Men det går også her, tænkte jeg.

18

Kom samme mængde fløde ned i kasserollen.

19

Og til sidst 1 spsk. sirup. Jeg brugte en pandekagesirup, jeg havde stående i skabet, men en hvilken som helst ahornsirup vil kunne gøre det.

20

Varm blandingen op og lad chokoladen smelte og blive godt blandet med fløden og siruppen.

21

Så er der lune churros, vaniljeis og godt med chokoladesauce. Hold nu op det smagte fantastisk og hver eneste churro blev spist. Det er bestemt en gentagelse værd, meget snart. Hurra for Freia og løfter, der skal holdes.