Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Nok til: 40 kager ca.


Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl. flormels
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 æg
  • 6 dl. mel
  • ½ tsk. natron
  • ¼ tsk. salt
  • ½ tsk. kanel
  • 1 dl. sukker
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du:

  • Start med at piske smør, olivenolie, sukker og flormelis sammen til det er luftigt
  • Kom ægget i og pisk det sammen igen
  • Bland mel, natron, salt og 1 tsk. kanel i en ny skål
  • Begynd nu at komme melblandingen ned i den første skål lidt efter lidt indtil dejen er samlet helt
  • Bland 1 dl. sukker og 2 spsk. kanel i en ny skål
  • Tag dejen og rul den i kugler på 3 cm. i diameter eller samme størrelse som en valnød
  • Rul hver kugle i sukker/kanel blandingen, læg dem på en bageplade med papir og klem dem flade. Drys yderligere sukker/kanel ud over dem og bag dem ved 175 grader i 15 minutter
  • Lad dem køle helt af inden de pakkes

I årevis har jeg set amerikanske julefilm og i årevis har jeg hørt om de perfekte husmødres perfekte snickerdoodles. Og i årevis har jeg haft et ønske om at lave snickerdoodles, for det virker jo som om, at alle naboer, venner og familier i filmene altid misunder den perfekte husmors perfekte og lækre snickerdoodles. Nu har jeg opskriften, så nu kan jeg lave snickerdoodles. Og tænk sig, de indeholder slet ikke snickers. Der blev jeg bare totalt meget vildledt til at tro, de er noget de slet ikke er.

Jeg har efterhånden lavet disse en del gange og har altså rettet opskriften en del til, så den passer bedre til min smag og til jul. Jeg synes nemlig, det er en juleopskrift, så den skal smage rigtig meget af jul. Og det synes jeg den gør nu. Men er det ikke også det, der gør de perfekte husmødres opskrifter på snickerdoodles perfekte? At de har tilpasset dem og perfektioneret dem?

De kom i hvert fald på Bettina’s og min julebageliste til vores julebageweekend.

1

Til disse snickerdoodles skal du bruge flormelis, mel, sukker, olivenolie, salt, kanel, natron, smør og æg.

2

Start med at komme 100 g. smør i tern ned i en skål.

3

Kom 1 dl. sukker ned i samme skål.

4

Efterfulgt af 1 dl. flormelis.

5

Og til sidst 1 dl. olivenolie. Ja det lyder som en lidt sjov blanding, men stol på mig. Du ved, perfekt husmor og alt det der.

6

Pisk til det er godt luftigt.

7

Kom 1 æg ned i blandingen og pisk igen.

8

Kom 6 dl. mel ned i en ny skal sammen med ¼ tsk. salt.

9

Efterfulgt af ½ tsk. natron.

10

Og til sidst ½ tsk. kanel. Rør melblandingen godt sammen.

11

Begyndt at blande melet ned i den første skål lidt efter lidt. På et tidspunkt skal du opgive din håndmixer og begynde at bruge dine hænder.

12

Så er vores tilpassede snickerdoodle-dej uden snickers klar.

13

Hæld 1 dl. sukker op i en lille skål.

14

Kom 2 spsk. kanel ned til sukkeret og bland det godt sammen. Det skal virkelig dufte af kanel.
Du kan måske også tilføje lidt muskatnød eller stødt nelliker. Eller hvad du nu synes, smager er jul.

15

Sådan skal din sukker/kanel blanding se ud.

16

Tag din dej og rul kugler på ca. 3 cm. i diameter. Hvor gode er vi lige, vi står med lineal og alt muligt, for at sikre den korrekte størrelse. Hvis du ikke lige har en lineal så tænk samme størrelse som en valnød.

17

Rul kuglerne godt i sukker/kanel blandingen.

18

Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir og klem dem flade med en paletkniv. Den må gerne være dyppet i sukker/kanel blandingen, så kagerne ikke hænger fast i paletkniven.

19

Bliv ved til du har fyldt den første plade. Så går du i gang med næste plade. Du kan sagtens bage to plader af gangen.

20

Drys så kagerne yderligere med rigeligt med sukker/kanel blandingen og bag dem ved 175 grader i 15 minutter.

21

Lad kagerne køle på en rist, inden du pakker dem i en lufttæt beholder.

22

Så er der serveret juletilpassede snickerdoodles med ekstra kanel. Mums, siger jeg bare. De er især gode lige at dyppe hurtigt i en kop varm kaffe.