Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Nok til: 24 stk.


Ingredienser:

  • 10 dl. mel
  • 125 g. smør
  • 1 spsk. bagepulver med top
  • 2 æg
  • 1¼ dl. olivenolie
  • 3¾ dl. sødmælk
  • 6½ dl. revet cheddar

Sådan gør du: 

  • Start med at sigte melet ned i en stor skål, skær smørret i tern ned i skålen og kom bagepulveret ved. Brug en pastry cutter til at skære smør og mel godt sammen
  • I en anden skål blander du æg, olivenolie og mælk
  • Kom de våde ingredienser ned i skålen med de tørre ingredienser
  • Kom den revne ost i og rør dejen godt sammen
  • Smør en muffinplade og kom en klat dej i hvert hul og bag dem ved 190 grader i 25 minutter

Kan serveres med hvad end du lyster. Hvis ikke det er en ret med masser af sovs, så server dem gerne med masser af smør.


Jeg lod Patrich vælge aftensmad for et par søndage siden. Han begyndte med de to kogebøger jeg har fra The Pioneer Woman og en halv time senere var de fyldte med mærkater, han havde sat ind på opskrifter, han ville have mig til at afprøve. Der var alt fra morgenmad til frokost, aftensmad, dessert, bagværk osv. Han havde simpelthen markeret stort set alt, inkl. en hel del opskrifter, jeg aldrig selv ville have valgt.

Så jeg måtte jo i gang med at kigge på de mange opskrifter, han havde valgt, så jeg kunne vælge noget ud til en enkelt aftensmad. Og det blev bl.a. til disse oste bisquits. Det er så efterfølgende gået op for mig, at man i amerikansk madlavning, vist nok bruger bisquits til at dyppe i sovsen og suge godt med lækkert sovs. Men de smagte faktisk også rigtig godt til vores aftensmad, især hvis du lige skærer dem op og fylder dem med masser af lækkert smør. Åh mums.

Til vores oste bisquits skal du bruge mel, sødmælk, olivenolie, æg, bagepulver, smør og ost. Du kan også lege lidt med opskriften, skære en grøn chili i små tern og blande i, eller tilføje hvidløgspulver, cayennepeber, eller hvad du nu lige har lyst til. Mulighederne er mange.

Start med at sigte 10 dl. mel ned i en stor skål. Jeg prøvede at google, hvorfor man skal sigte melet, men mit koncentrationsniveau er ikke så stort i dag, så jeg, nææ se, den lille fugl ude i, jeg bør egentlig også snart få klippet rosenbusken og plantet, måske skal jeg også skifte bedkanten ud på, vi skal vist have sået lidt græs i, gad vide om risten til bålstedet egentlig ikke trænger til en vask. Jeg kom ligesom lidt fra det igen. Men der er garanteret en god grund til at sigte melet.

Tag 125 g. smør og skær i tern ned i det sigtede mel.

Og tag så en stor spsk. bagepulver, gerne med top, og dump ned i skålen.

Så tager du din pastry cutter og kværner smør og mel sammen til en klumpet, grynet blanding. Har du ikke en pastry cutter, bruger du bare en gaffel. Men det er nemmere med en pastry cutter.

I en ny skål (der er lidt større end den her), slår du to æg ud.

Kom 1¼ dl. olivenolie ned til æggene.

Og 3¾ dl. mælk.

Se, jeg sagde jo, skålen skulle være større. Nå men pisk det godt sammen, gerne lidt forsigtigt, hvis du brugte samme størrelse skål som vi gjorde.

Kom den våde blanding over i den tørre blanding og rør det ganske let sammen.

Kom så 6½ dl. revet cheddar ned i dejen og bland det hele godt sammen.

Så er dejen klar. Du kan nu sætte den i køleskabet i op til 3 timer, hvis du har bestemt dig for at være i god tid i dag. Så skal du bare huske at bage dine bisquits et par minutter ekstra.

Tag nu din muffinplade frem og smør den godt. Jeg gav den bare en ordentlig omgang med en bagespray.

Kom en klat dej i hver muffinhul. Der bliver til ca. 20-24 bisquits, afhængig af, hvor meget dej du kommer i hvert hul. Du behøver ikke presse det ned i, bare en stor skefuld i hvert hul er rigeligt.

Efter 25 minutter ved 190 grader og så har du en hel stak af lækre bisquits,

Her guflede vi dem i os med en stak lækre grøntsagsstave, tre forskellige slags dip til grøntsagerne og fried chicken. Det var så absolut ikke dårligt, det var faktisk rigtig, rigtig godt. Og så er alt endda valgt af Patrich. Også grøntsagsstavene med dip. Drengen elsker faktisk sunde ting, det gør jo livet en hel del nemmere, når vi gerne vil have mere grønt og sundt i kosten.