Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • Kyllingebryst
  • Bacon i skiver
  • Brun farin
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Start med at skære kyllingen i store tern, læg dem i en skål, kom godt med friskkværnet salt og peber over og vend dem rundt, til alle stykker er krydret
  • Halver baconskiverne. Rul hver kyllingetern ind i et stykke bacon og stik en tandstik igennem til at holde enden lukket
  • Hæld brun farin ud i en tallerken og vend alle kyllingestykkerne i det
  • Læg kyllingestykkerne på en rist, med en indpakket bageplade under
  • Sæt dem i ovnen ved 175 grader i 35 minutter
  • Serveres lune eller varmes op på en raclette

Nytårsaften 2015 bad min papsøn om at få raclette. Noget vi faktisk ikke får særligt tit, mest fordi jeg synes det er lidt spildt på 4 mennesker, men når nu barnet bad om det, så okay. Jeg synes tingene til de små pander er nemme at finde på, men hvad skal man lave af kød til stegepladen? Heldigvis havde jeg et par opskrifter på lager, som jeg havde tænkt mig at skulle afprøve, men som ikke kunne stå alene som aftensmad og en af dem var denne opskrift. Den har totalt ændret min verden, det er ikke sidste gang jeg laver den til raclette og jeg tror den vil være genial på et buffetbord med småretter.

Du skal bruge kyllingebryst, bacon i skiver og brun farin. Og tandstikkere. Masser af tandstikkere. Og salt og peber.

Start med at pakke en bageplade ind i sølvpapir. Og læg evt. et stykke bagepapir ovenpå. Du kommer stadig til at vaske bagepladen af bagefter, men det bliver lidt nemmere. Måske.

Skær kyllingefileten i store tern.

Kom godt med friskkværnet salt og peber over dem og vend dem godt rundt, til alle stykker er krydret.

Baconskiverne halverer du. Læg et stykke kylling på en halv baconskive. Og rul den sammen.

Stik en tandstikke igennem kylling og bacon, for at holde enden fast.

Hæld en god portion brun farin ud i en tallerken og vend kyllingestykkerne i det.

Læg dem på en rist, der ligger oven på den indpakkede bageplade. De skal være godt rullet ind i brun farin. Tro mig, farinen gør underværker. Den laver mirakler.

Så er vores kyllingestykker klar til ovnen. Muuuuums. Sæt dem i ovnen ved 175 grader i 35 minutter.

Se hvor lækre de er, hvor glaserede de er, se hvor lækre de er. Muuuums.

Jeg lagde dem alle på køl og da racletten var varmet godt op, kom vi dem på panden og lod dem blive godt gennemvarme. Hold nu op de smagte skønt. Og ideen med brun farin tog jeg straks med videre til pølser i svøb. Brun farin er miraklet vi alle har ventet på. Disse kan jo bruges til buffetbordet, på grillen, til de sultne studenter, der snart turer rundt i landet osv. Du skal nok kunne finde en god undskyldning for at lave dem her snart.