Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 6-8 timer

Nok til: 6 personer


Ingredienser:

  • 2 kg. nakkefilet
  • 2 spsk. flagesalt
  • 2 spsk. røget paprika
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 6-8 fed hvidløg
  • 500 g. barbecuesauce
  • 2 dl. vand
  • 1 svinebouillon terning

Sådan gør du:

  • Læg kødet ned i din stegeso og tænd samtidig ovnen på 125 grader
  • Bland salt, peber og paprika i en skål og gnid det ud over kødet
  • Pil løgene, skær dem i både og fordel dem ud over kødet
  • Pil hvidløg, knus dem med hånden og kom dem ned til kødet
  • Hæld barbecuesauce og vand ud over kødet og knæk bouillon terningen ud over kødet
  • Sæt låget på og sæt det hele i ovnen i minimum 6 timer. Vend evt. kødet en gang eller to undervejs
  • Tag kødet op og riv det fra hinanden

Server kødet i en burger, i en tortillawrap, over nachos eller hvad du nu har lyst til. Det gør sig bestemt også godt i en sandwich, kan jeg love dig


Hver gang sommeren nærmer sig, går jeg totalt amok i mine grillebøger. Når den kommende uges madplan skal planlægges, slæber jeg alle grillbøgerne ind i stuen, finder en masse gode opskrifter til weekenden, totalt sikker på høj solskin og 30 grader. Det bliver fredag, og det pisser ned. Det bliver lørdag og det pisser ned. Det bliver søndag og det pisser stadig ned. Og så er det jeg kommer i tanke om Netto’s radioreklamer med vejrguderne, der er ved at dø af grin over danskernes ønske om godt vejr. Jeg tror Netto’s reklamer er gode nok. Det virker i hvert fald sådan, hver gang jeg tror, at vi skal nyde en aften i haven med grill og lækkert vejr og hygge.

Pulled pork i alle dens afskygninger er en kæmpe favorit, særligt efter at vi har lært at lave det i ovnen på den halve tid. Denne her er tilberedt i barbecue sauce, det er bestemt ikke dårligt. Men det er pulled pork jo sjældent – ha ha.

Du skal bruge en klump nakkefilet, flagesalt, røget paprika, peber, vand, barbecuesauce, løg og hvidløg og en svinebouillon terning.

Kom 2 spsk. flagesalt og 2 spsk. røget paprika i en skål. Der er faktisk også 1 tsk. friskkværnet peber, men min hjerne slog fra to minutter før vi gik i gang med at lave mad, så jeg kom til at hælde peberet op i skålen først. Bland de tre krydderier sammen.

Kom dit kød ned i en stegeso og gnid det ind i krydderierne.

Tag 2 løg, pil dem og skær dem i både. Tag også 4-6 fed hvidløg, pil dem og knus dem hurtigt med et let tryk.

Kom løg og hvidløg over kødet. Nå ja, fik jeg sagt at du skal tænde ovnen på 125 grader? Nej? Nå, tænd ovnen på 125 grader ca. nu.

Hæld 500 g. barbecuesauce ud over kødet. Vi har lidt rigeligt på lager lige pt., min svigerfar fandt et godt tilbud og tænkte at svigermor nok fik brug for dem på et tidspunkt i restauranten. Det gjorde svigermor ikke, så vi fik 10 flasker. Vi har kæmpet os igennem dem og er nu nede på 3.

Tag bouillon terningen, knæk den i fire dele og læg dem ned forskellige steder omkring kødet.

Til sidst hælder du lige 2 dl. vand over hele svineriet – forstod du den? – læg låg på og sæt hele herligheden i ovnen.

Jeg gav denne basse 8 timer, men jeg er sikker på at de 6 timer, jeg normalt giver kødet, når jeg laver pulled pork, ville have været nok. Men jeg skulle til Dalagermarked i Borris i dag, så kødet måtte altså i ovnen et par timer før. Det betød også, at jeg denne gang ikke vendte kødet en gang i timen, som jeg plejer, men kun fik det vendt to gange undervejs. Jeg tror nu ikke, det gjorde den store forskel for kødet.

Nu kommer den gode del, fisk kødet op og begyndt at riv det fra hinanden med to gafler. Kødet er nu så mørt, at det ikke kan lade sig gøre, at løfte det op i et helt stykke. Men pyt med det, du fisker bare lidt op af gangen. Her kommer et godt råd fra mig til dig, lad nu være med at tage hvidt tøj på, når du skal stå og fiske kødet op og rive det fra hinanden. Alternativt tag et forklæde på. Barbecuesaucen og paprikaen har farvet alt meget rødt, og det giver altså trælse pletter på tøjet. Jeg siger det bare. Løgene fiskede vi op, lod dem dryppe af i en si og serverede dem ved siden af i en skål.

Så er der serveret burger med rødcoleslaw, løgene fra kødet, syltede agurker (jeg er tosset med syltede agurker) og så lidt burgerdressing. Eller du kan putte det i, der passer dig. Det her smagte mig skønt, smagen af forårsløg fra rødcoleslaw og sprødheden fra kålen, var superb sammen med kødet, der var godt fyldt med barbecuesmag og de surheden fra de syltede agurker. Det kan altså godt redde sådan en regnfuld weekend, at slutte af med det her en søndag aften.