Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 4 store pitabrød
  • Salatblade
  • Dressing efter eget valg
  • Olivenolie
  • 300 g. kyllingefilet i små tern
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 porre i tynde skiver
  • 1 gulerod i tynde strimler
  • 4 skiver ananas i tern
  • 1 spsk. karry
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 200 g. rejer – hvis du har lyst

Sådan gør du:

  • Start med at gøre dine grøntsager og kødet klar
  • Varm olien op og kom kylling, hvidløg og porre på panden. Lad det hele stege i 3-4 minutter
  • Kom gulerødder og ananas på panden og lad det stege i 2-3 minutter
  • Kom karry, soyasauce og sød chilisauce på panden og vend det hele godt rundt i 1-2 minutter
  • Kom rejerne på, vend det rund og så er fyldet klar til servering i store lune pitabrød med salat og dressing

Jeg elsker at finde opskrifter på lækkert fyld til pitabrød. Jeg har jo lidt svært ved den sædvanlige måde at spise pitabrød på. Du ved, det der med at lave en masse skåle med forskellige salat-ting og kød og så ellers fylde lidt af hvert i, lidt af gangen. Det hele ligger i lag, intet er blandet sammen og til trods for, at jeg på alle andre tidspunkter nyder, at spise min mad i temaer og en slags af gangen, men lige når det kommer til pita, så huer det mig slet ikke, at spise alting i lag på den måde. Særligt ikke, når man starter med dressingen, der jo altid er det sidste man kommer på. Øv altså.

Den her opskrift derimod, den er helt fantastisk, og så er den fyldt med masser af sunde sager. Win win, som man jo siger.

Til denne opskrift skal du bruge kyllingefilet, hvidløg, porre, gulerod, rejer, ananas, olivenolie, sød chilisauce, karry og soyasauce.

Start med at varme olivenolien op i en stor wok eller tykbundet gryde. Jeg ved faktisk ikke om det her er en tykbundet gryde, jeg er ret sikker på, at det ikke er en wok. Men den har høje kanter og en stor stegeflade.

Skær kyllingefileterne i små tern på ca. 1 x 1 cm.

Kom kyllingen på panden i den varme olie sammen med finthakket hvidløg. Åh mums, det dufter allerede helt fantastisk.

Kom også straks de fintsnittede porrer på panden sammen med kylling og hvidløg. Lad det stege i 3-4 minutter.

Når kyllingen har fået farve på alle sider, kommer du gulerod i tynde strimler og ananas på panden.

Opskriften sagde 2 spsk. karry, men der må jeg bare sige, jeg ignorerede opskriften og halverede mængden. Ellers blev det sådan lige rigeligt med karry, bestemte jeg. Bland det hele sammen.

Så skal vi have 2 spsk. soyasauce ned i retten. Der er sket noget med min madlavning det sidste halve års tid, aldrig har jeg brugt så meget soyasauce, som jeg gør nu. Det er jo slet ikke så farligt, som jeg gik og troede.

Vi skal også lige have 1 spsk. sød chilisauce ned i retten. Jeg elsker sød chilisauce, det har det også med at forsvinde hurtigt her i huset.

Nu kommer et punkt, som du fint kan springe over, hvis du ikke er til rejer. Men ifølge opskriften, skulle der 200 g. rejer ned i det hele. Jeg forstod det absolut ikke, de gjorde ikke rigtig noget for mig, hverken godt eller skidt. De var der ligesom bare. Så om du kommer dem i eller ej, er helt op til dig. Hvis du kommer dem i, skal de kun lige vendes, de skal ikke stå og stege med fyldet.

Nå men anywho, nu er fyldet klar til pitabrødet.

Lun dit pitabrød, skær det op, læg salatblade i, lidt dressing efter eget valg, jeg valgte krydderurtedressing og så godt med fyldet. Det smagte skønt, det mættede fantastisk og det var nemt at lave. Jeg elsker ting, der er nemme at lave og som samtidig smager godt.