Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 1 time

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 1 færdig tærtedej
  • ½ dl smeltet smør
  • 3 æg
  • 1 ¼ dl. sukker
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 2½ dl. glukosesirup
  • 3½ dl. pekannødder
  • 2½ dl. semi-sød chokoladeknapper

Sådan gør du: 

  • Kom tærtedelen op i en smurt tærteform, skær overskydende dej af og sæt den til side
  • Kom smør, æg, sukker, vaniljeessens og glukosesirup i en skål og bland det hele godt sammen
  • Kom pekannødder og chokolade ned i samme skål og rør det hele sammen
  • Kom hele herligheden ned i tærtedejen og pynt evt. med den overskydende dej skåret ud som blade
  • Bag tærten ved 160 grader i 1 time. Hvis den begynder at se lidt for mørk ud, dækker du den med stanniol
  • Kan serveres både lun og kold

Fra sidste års Thanskgiving kommer denne pekan-chokoladetærte. Endnu en ny favorit blandt flere af familiens medlemmer. Jeg frygter, at mit pleaser-gen ender med at bringe os i en situation, hvor der til 16 mennesker vil blive lavet 20-25 forskellige tærter, fordi jeg bare så gerne vil gøre dem alle glade. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, måske uddelegere arbejdet, så hver familie kommer med en tærte. Uh det var en god ide, måske vi skal prøve det i år. Nope, i år går jeg all in på bundt cakes. Men denne tærte fra sidste år, var altså også super god.

Til denne, ret nemme, opskrift, skal vi bruge en færdig tærtedej (hurra for den opfindelse), æg, glukosesirup, vaniljeessens, pekannødder, sukker, smør og semi-sød chokoladeknapper.

 

Start med at komme tærtedejen ned i en smurt tærteform. Der var dej til overs, det skar jeg af, og så blev jeg kreativ senere.

 

Smelt ½ dl. smør.

 

Kom smør, 3 æg, 1¼ dl. sukker, 1 tsk. vaniljeessens og 2½ dl. glukosesirup op i en skål og pisk det sammen. I får lige denne tærte i en speed-udgave 🙂

 

Kom så 3,5 dl. pekannødder ned i skålen. Du skal hverken hakke eller noget som helst, bare ned med dem.

 

Og til sidst 2½ dl. chokoladeknapper. Så er det bare at røre det hele sammen.

 

Og så dumper du det lige ned i tærtebunden. Den overskydende dej tog jeg og formede til små blade, som jeg lagde ud over min tærte, inden jeg bagte hele herligheden ved 160 grader i 1 time. Hvis du synes overfladen begynder at se ud til at blive brændt, lægger det blot et stykke stanniol løst hen over.

 

Så er vi klar med pekan-chokoladetærte. Nu spiser jeg jo ikke selv pekannødder, så jeg smagte ikke på tærten, men jeg må tage mit testpanels ord for det, når de sagde, at den var helt fantastisk.