Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: 12 minutter

Nok til: 120 stk.


Ingredienser:

  • 125 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 500 g. honning
  • 1 kg. mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 2 æg
  • 30 g. sukat
  • 30 g. pomeransskal (appelsinskal)
  • 200 g. chokolade
  • 20 g. smør

Sådan gør du:

  • Smelt de 125 g. smør, sukker og honning sammen i en kasserolle og stil det så til side, så det kan køle lidt af
  • Kom mel og bagepulver i en stor skål
  • Kom honningblandingen op i skålen og rør det sammen
  • Kom kanel, stødt nellike, sukat, pomeransskal og æg op i skålen og rør det hele sammen til en lækker dej
  • Rul dejen ud i ½ cm. tykkelse og udstik en hel masse hjerter
  • Bag hjerterne ved 200 grader i 12 minutter. Lad dem derefter køle helt af på en rist
  • Smelt chokoladen med de 20 g. smør i en skål over et vandbad og lad det køle lidt. Kom chokoladen i en frysepose
  • Læg hjerterne tæt på en rist med bagepapir under. Klip hul i fryseposens ene hjørne og pres chokolade i tykke striber ud over hjerterne. Pynt dem som du lyster
  • Når chokoladen er stivnet, kan de pakkes i en lufttæt kagedåse

Til julen hører honninghjerter til. Det her er godt nok ikke rigtige honninghjerter, oprindeligt hed de chokoladehjerter og kommer fra en juleopskriftbog fra 1977. Men mængden af honning overstiger kraftigt mængden af chokolade i disse hjerter, så nu er de altså omdøbt til honninghjerter. Jeg håber du forstår begrundelsen. De var yderst populære her i huset sidste år, og der blev vanvittig mange ud af en portion. Så måske du lige skal overveje, hvor mange julehjerter du har brug for, inden du laver en hel portion.

Du skal bruge mel, sukker, smør, æg, honning, sukat, pomeransskal (appelsinskal), kanel, stødt nellike, bagepulver og chokolade. Det her er da vist en af de julekager med flest ingredienser.

Start med at komme 125 g. smør op i en kasserolle sammen med 250 g. sukker. Tænk dig så til et billede af 500 g. honning i samme kasserolle.

Lad det hele smelte sammen til en skøn blanding og stil det så til side, så det kan køle lidt af. Faktisk må det gerne køle en hel del af, så æggene ikke bliver tilberedt i den varme honningmasse.

Du skal bruge 30 g. sukat og 30 g. pomeransskal (appelsinskal), samt 2 tsk. kanel og ½ tsk. stødt nellike.

Kom 1 kg. mel op i en stor skål sammen med 1½ tsk. bagepulver. Vi får altså en hel del hjerter ud af den her portion, det håber jeg du indser ca. nu.

Kom honningmassen i skålen med mel og rør det godt sammen.

Kom nu de to æg og krydderierne i dejen og rør sammen igen.

Og til sidst sukat og pomeransskal. Rør nu hele dejen godt sammen.

Så er vores dej klar. Jeg laver jo altid dejene dagen i forvejen, pakker dem ind i film og lægger dem på køl. Det er så meget nemmere, at nå 14 forskellige slags julegodter på en weekend, hvis alle dejene laves om fredagen.

Rul dejen ud til den er ca. ½ cm. tyk.

Tag en god størrelse hjerteform og udstik en hel masse skønne hjerter.

Se hvor fine de er, som de ligger der på pladen. Bag dem ved 200 grader i 12 minutter.

Så er vores første plade hjerter klar. Jeg tror, vi har en lurer. Vi har i hvert fald en kraftig følelse af at være voldsomt overvåget. Er han ikke kær, som han diskret og næsten helt gemt sidder der bag spisestuestolen. Jeg knuselsker simpelthen den hund.

Tilbage til hjerterne, lad dem køle godt af.

Tag 200 g. chokolade og 20 g. smør og smelt det sammen i en skål over et vandbad.

Lækker chokolade, muuuums. Lad den køle lidt af, inden du kommer den i en frysepose.

Læg hjerterne helt tæt på en rist over et stykke bagepapir.

Klip et hul i hjørnet af posen med chokolade og kom brede chokoladestreger ud over hjerterne. Masser af chokolade. Når chokoladen er stivnet kan du pakke hjerterne i en kagedåse og gemme dem til en hyggelig aften med familie og gode venner.

Så er vores smukke honninghjerter klar til at blive beundret sammen med deres gode venner brunkagerne, ingefærkagerne, kokoskransene, havregrynskuglerne, marshmellow pops og alle de andre. Først skal fadet vises, siden skal det spises.