Forberedelse: 30 minutter + hævetid

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 30 brød


Ingredienser:

  • 4 tsk. tørgær
  • 1¼ dl. håndvarmt vand
  • 1 tsk. sukker
  • 5 dl. mælk
  • 40 g. smør – smeltet
  • 1¼ dl. sukker
  • 17-19 dl. mel
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • Smeltet smør til pensling

Sådan gør du:

  • Start med at skolde mælken, lad den komme i kog og tag den straks af varmen. Lad den køle af
  • Kom håndvarmt vand op i en skål sammen med gæren og 1 tsk. sukker. Rør det let sammen og lad det stå i et kvarter, så gæren bliver aktiveret
  • Kom så mælk, smør, sukker, æg og salt op i skålen og rør det let sammen med din dejkrog i et minut
  • Rør derefter melet i 1 dl. af gangen, indtil dejen hænger sammen og slipper skålen. Du skal bruge mellem 17 og 19 dl. mel afhængig af melet og miljøet i dit køkken
  • Lad dejen stå et lunt sted, dækket med et vådt viskestykke, til dejen er hævet til dobbelt størrelse
  • Slå dejen ned og del den i to. Rul den ud i en firkant ca. 1½ cm. tyk og skær den ud i firkanter på ca. 5 x 5 cm
  • Læg dem på en plade og lad dem igen hæve til dobbelt størrelse
  • Pensel dem med smeltet smør og bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter til de er gyldne

Brødene kan fryses og lunes efter behov.


Noget af det jeg elsker allermest ved Thanksgiving er at finde nye lækre kuvertbrød. For jeg elsker lune kuvertbrød med lækkert smør. Da jeg fandt opskriften her, troede jeg først den ville være enormt besværlig. Men jeg tog fejl. Det er de nemmeste og lækreste brød jeg længe har prøvet at lave, og de bliver lavet igen og igen. De er luftige og lækre og sprøde og bløde på en gang. Jeg kan klart anbefale, at indføre kuvertbrød så ofte som muligt.

Du skal bruge tørgær, håndvarmt vand, sukker, mælk, smør, mel, æg, salt og lidt mere smør til at pensle brødene med.

Start med at skolde mælken. Det vil sige du skal få det lige op at koge og så lade det køle af igen.

Du tager også 40 g. smør og smelt det i mikroovnen.

Hæld det varme vand op i en skål sammen med tørgæren og 1 tsk. sukker. Sukkeret hjælper med at aktivere gæren. Jeg bliver simpelthen SÅ klog af at lave mad.

Pisk det let sammen og lad det så stå i et kvarter, så gæren kan komme i gang med at arbejde.

Du er ikke i tvivl om at gæren er aktiveret, det er begyndt at skumme og har skabt et tykt lag på toppen.

Kom så det smeltede smør i skålen.

Og resten af sukkeret.

Og det skoldede og afkølede mælk.

Der skal også salt i.

Og til sidst æggene. Og så rører du det hele forsigtigt sammen med din dejkrog. Du skal kun røre sammen i et minut.

Så begynder du at røre melet i, 1 deciliter af gangen.

På et tidspunkt bliver du nødt til at opgive din mikser og stikke fingrene ned i skålen.

Bliv ved med at tilføje mel, til du har en blød dej, der slipper skålen. Lad den så stå tildækket med et vådt viskestykke et lunt sted, til den er blevet dobbelt så stor.

Så er vores dej klar.

Slå den ned og del den i to lige store dele.

Rul den ud til en firkant omkring 1½ cm. tyk. Ja jeg har snydt og har skåret min udrullede dej til, så den er pæn firkantet.

Skær dejen ud i firkanter på ca. 5 x 5 cm.

Læg brødene på en bageplade og lad dem igen hæve til dobbelt størrelse.

Pensel dem med smeltet smør og bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.

Så er vores brød klar og hold nu op, hvor det dufter fantastisk. Jeg laver altid mine brød i god tid før Thanksgiving, fryser dem ned og varmer dem op igen på selve dagen. Det er slet ikke noget problem med disse brød, du kan roligt lave rigelige mængder og fryse dem ned til særlige anledninger. Vi var alle meget imponerede over, hvor luftige og lækre brødene var, samtidig med at de smagte herregodt og var sprøde udenpå. Alt det jeg søger i brød. Så måske min jagt på de perfekte kuvertbrød er slut nu.