Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: ca. 30 cookies


Ingredienser:

  • 340 g. mørk chokolade – helst Marabou
  • 110 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 3 æg
  • 55 g. brun farin
  • 1 spsk. vaniljeessens
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 g. mel
  • 25 g. mørk kakaopulver
  • Evt. M&M’s, hakkede nødder, chokoladestykker osv.

Sådan gør du:

  • Start med at komme smør og chokolade op i en kasserolle og smelt det sammen. Lad det blive godt flydende og sæt kasserollen til side
  • Kom sukker, æg, brun farin, vaniljeessens og bagepulver op i en skål og pisk det på højeste hastighed i 5 minutter. Meget vigtigt at du pisker i 5 minutter
  • Kom chokoladen ned i skålen og rør det sammen ved laveste hastighed
  • Tilføj mel og kakaopulver og rør det igen sammen
  • Du kan nu lave kagerne som de er, eller du kan tilføje nødder, M&M’s, chokoladestykker osv
  • Sæt klatter på ca. 1½-2 spsk. størrelse på en bageplade med god mellemrum og sæt dem i ovnen ved 175 grader i 12-14 minutter
  • De er bløde, når de tages ud, men bare rolig, de bliver faste, når de køler ned. Men er stadig bløde i midten. De er helt perfekte

It’s cookie time! Og vi starter med en ret god en af slagsen. Faktisk en rigtig, rigtig god cookie, med mulighed for personlig tilpasning. Jeg havde dem med på arbejde i går, og de blev taget rigtig godt imod. Og jeg har nogle stykker, der skal spises i aften. Og hvis der er nogen til overs, ryger de nok i morgen.

Det rigtig gode ved de her cookies er, at de er sprøde udenpå og bløde indeni. De er faktisk bare generelt rigtig, rigtig gode og jeg fortryder ikke et sekund, at Tayson og jeg lavede dem i går aftes. Jeg fortryder kun, at jeg ikke købte flere plader chokolade, for jeg har brug for at lave mange flere til Thanksgiving.

Vi starter med The usual suspects: lidt mel, sukker, æg, bagepulver, vaniljeessens, brun farin, kakaopulver, smør og chokolade. Og som mulige varianter kan du tilføje M&M’s, hakkede pekannødder, store chokoladestykker osv.

Vi starter med at komme 110 g. smør i en lille kasserolle.

Og dernæst 340 g. mørk chokolade. Ja 340 g. kan virke af meget, men det er CHOKOLADE cookies vi har gang i her, så bare ned i gryden med det. Note to self: skulle have købt 6 plader chokolade mere.

Smør og chokolade skal smelte godt sammen og chokoladen må gerne blive godt flydende. Sæt derefter gryden til side.

I en stor skål samler du 200 g. sukker, 3 æg og 55 g. brun farin.

Tilføj 1 spsk. vaniljeessens. Det kan virke af meget, men det er ingen skade til i denne opskrift.

Og til sidst tilføjer du også ½ tsk. bagepulver.

Så er det pisketid, sæt uret i gang og pisk på fuld knald i 5 minutter. Meget vigtigt, stod der i opskriften, så vi hører efter og gør som der bliver sagt. Giv fuld gas.

Se nu kunne det jo være rart, om ikke chokoladen havde været så tung, at den bare sank til bunds, men her på billedet har jeg altså netop hældt hele portionen af smeltet chokolade ned i dejen.

Pisk på laveste niveau indtil det hele er blandet godt sammen.

Tilføj så 100 g. mel og 25 g. kakao og rør det langsomt ud i dejen.

Så er vi klar. Det er nu du kan tilføje ekstra godter efter ønske.

Jeg tog 1/3 af min dej fra og blandede 100 g. grofthakkede pekannødder i.

Resten blandede jeg en pose M&M’s i. Muuuuums.

Jeg brugte en 2 spsk. måleske til at sætte klatter af dej på bagepladerne. Jeg lod der være god plads, så de kunne brede sig, så ca. 9 klatter pr. bageplade.

M&M’s! Jeg er voldsomt begejstret på dette tidspunkt i processen. Sæt pladerne i ovnen ved 175 grader i 12-14 minutter. De vil stadig føles enormt bløde, når du tager dem ud, det er okay.

Lad dem stå på pladen og køle lidt af, så bliver de faste udenpå.

Er det ikke bare den smukkeste cookie, du længe har set? Jeg synes den er smuk.

Tayson synes bare det hele lugtede godt, så han holdt vagt foran ovnen, for at sikre sig, at ingen cookies undslap. Han er en dygtig vagthund.

Hvis jeg var begejstret før, så blev jeg endnu mere begejstret, da mine cookies med M&M’s kom ud af ovnen. SER DEN IKKE BARE FIN UD?!

Jeg fik 12 fine cookies med pekannøder og 21 cookies med M&M’s. Der er ikke længere 12 med pekannødder og 21 med M&M’s tilbage.