Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 8 timer

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 1 fersk kylling
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. hvidløgssalt
  • 1 tsk. peber

Sådan gør du:

  • Start med at tage to lange stykker sølvpapir, krøl dem sammen i pølser og læg dem i bunden af gryden
  • Vask kyllingen og tør den med køkkenrulle
  • Bland krydderierne sammen og gnid kyllingen godt ind både udvendig og indvendig
  • Læg kyllingen ned i gryden ovenpå sølvpapiret, så det ikke ligger på bunden
  • Læg låg på, sæt den på low i 8 timer
  • Kan evt. få fem minutter under grillen i ovnen, hvis du vil have ekstra sprød skind
  • Serveres med lige hvad der passer dig

Vi elsker vores slowcooker, den gør madlavning i weekenderne meget nemmere og giver os tid til at bruge vores tid på andre ting. Det der med bare at dumpe en masse ting ned i den, starte den, køre hjemmefra og så komme hjem til færdig aftensmad. Hvis du ikke allerede har en slowcooker, så kan vi stærkt anbefale den.

Den her er nem, vi skal bruge en hel kylling, paprika, peber og hvidløgssalt. Kyllingen du bruger skal være fersk, hvis du bruger en frossen, kommer der for meget væde i gryden og du ender med at få blød skind.

Tag nogle lange stykker sølvpapir, krøl dem sammen i lange pølser og læg dem ned i bunden af gryden. De skal sørge for, at kyllingen ikke rører bunden og at væden kan samles under den.

I en skål samler du 2 tsk. hvidløgssalt, 2 tsk. paprika og 1 tsk. peber.

Så skal vi gøre dyret klar. Start med at vaske den grundigt og tør den med køkkenrulle.

Krydderierne skal fordeles inde i kyllingen.

Og gnides godt ind ud over hele kyllingen på både under og overside.

Læg kyllingen ned i slowcookeren, læg låg på, sæt den på low og lad den være i fred de næste 8 timer. Gå i haven, tag på loppemarked, besøg familie og venner. Bare lad den passe sig selv.

Når de 8 timer er gået fisker du forsigtigt en meget mør og meget lækker kylling op af gryden og skærer den ud. Hvis du vil have skindet lidt mere sprødt så sæt den i ovnen i fem minutter under grillen. Men den behøver det absolut ikke efter min mening.

Så er der serveret lækker kylling med avocadosalat og hasselbagte kartofler i fad. Vi elsker at lave kylling på denne måde, det er så nemt, den bliver altid fantastisk mør og lækker.