Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 1 timer og 15 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 1 – 1½ kg. kartofler
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 skalotteløg
  • Salt
  • Chiliflager
  • Timian
  • 1 pk. bacontern

Sådan gør du:

  • Smelt smørret og bland det sammen med olivenolien
  • Smør bunden og siderne af et ildfast fad
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Jo tyndere skiverne er, jo sprødere bliver der
  • Sæt kartoflerne ned i fadet på højkant, sæt dem så tæt at de holder sig oprejst
  • Skær løgene i tynde stykker og pres dem ned blandt kartoflerne
  • Drys med chiliflager og salt og pensl dem med resten af smørret
  • Sæt fadet i ovnen ved 190 grader i 1 timer og 15 minutter
  • Drys med timian 15 minutter før retten er færdig
  • Steg bacontern sprøde på en pande
  • Drys med bacontern og server

Nogle gange har man brug for en ny måde at lave kartofler på. Og der er Internettet vores ven, der er tonsvis af gode og lækre opskrifter derude. Og nemme opskrifter, hvilket absolut er min favorit blandt opskrifter. Den her opfylder alle mine kriterier, når det kommer til nem og lækker aftensmad, hvilket jo er meget heldigt, når man tænker på, hvad jeg har valgt at kalde min hjemmeside. Så hvis du leder efter en lækker kartoffelret, som kan passe sig selv mens du hygger med familien eller dine gæster, så er den her helt sikkert et godt bud.

Du skal bruge godt med kartofler, smør og olivenolie, skalotteløg, bacontern, chiliflager, timian og salt.

Start med at smelte smørret i en lille skål. Hvis du allerede er i gang med at opvarme ovnen, kan du bruge varmen fra ovnen til at smelte smørret.

Bland det smeltede smør med olivenolien.

Smør bunden og siderne af et ildfast fad med smørret. Gem resten til senere.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Et mandolinjern kan hjælpe dig, hvis du kan styre sådan en uden at komme til skade.

Sæt kartoflerne ned i fadet på højkant og sørg for at der ikke er plads til at de kan glide ned.

Skær skalotteløgene i 8-dele.

Kom skalotteløgene ned mellem kartoflerne, drys med chiliflager og salt og pensl med resten af smøret. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader i en time og et kvarter. Drys med timian 15 minutter før de er færdige.

Steg baconternene sprøde på en pande.

Drys baconterne ud over kartoflerne lige før servering.

Lækkert ser det ud og lækkert smager det. Vi kan varmt anbefale hasselbagte kartofler i fad.

Vi nød vores aftensmad med avocadosalat, kylling fra rotisseriet og hasselbagte kartofler i fad. Jeg håber du også vil nyde denne ret.