Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 4 timer

Nok til: 6 personer


Ingredienser:

  • 2 svinemørbrad
  • 3½ dl. honning
  • 1 3/4 dl. soyasauce
  • 1 3/4 dl. ketchup
  • 5 fed hvidløg eller 2-3 solo hvidløg
  • 2 spsk. tørret persille
  • 1 spsk. sennep
  • 1/4 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. eddike
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Start med at finde en kasserolle frem og kom honning, soyasauce, ketchup, sennep, hakkede hvidløg, persille, chiliflager, olivenolie, eddike og salt og peber op i den
  • Lad det komme i kog, rør det godt sammen og lad det simre i et kvarters tid
  • Afpuds mørbraderne og læg dem op i slowcookeren. Kom godt med salt og peber på
  • Hæld saucen over, læg låg på og indstil slowcookeren til low i 5 timer
  • Tag kødet op, riv det fra hinanden og bland det med saucen igen
  • Server med lige hvad du lyster

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker min slowcooker. Særlig på dage, hvor jeg ved, vi skal være meget ud af huset og formentlig kommer trætte hjem og uden energi til at lave mad. Så er det dælme skønt at kunne åbne døren og dufte, at maden snart er klar og har lavet sig selv, helt uden os.

Det her mad passede stort set også sig selv, det var meget lidt vi skulle hjem og klare, inden vi kunne sætte os til bords. Okay, skal vi være ærlige, så smed vi os nok i sofaen foran fjernsynet med vores mad. Men et sofabord er vel teknisk set også et bord, så….

Til denne opskrift skal du bruge svinemørbrad, olivenolie, honning, soyasauce, ketchup, sennep, eddike, hvidløg, chiliflager, tørret persille og salt og peber.

Start med at pudse mørbraden. Det vil sige, fjern hinder og sener.

Dump kødet ned i slowcookeren. Så langt så godt.

Så kommer vi til en smule arbejde i denne ret. Start med at hakke hvidløgene.

Kom soyasauce op i en kasserolle.

Dernæst chiliflagerne.

Så den tørrede persille. Men ærligt talt, så kan du godt springe over, hvis du ikke har tørret persille på lager.

Kom også den flydende honning op i kasserollen.

Så ketchup.

Og sennep.

Så de hakkeed hvidløg. Det er ved at blive noget af en blanding det her.

Tilføj olivenolie.

Lidt klar eddike.

Og til sidst godt med salt og peber.

Det ligner helt ærligt, at man har taget alle mulige mærkelige rester og kastet det op i en kasserolle.

Rør det hele godt sammen og lad det småkoge i ca. 15 minutter, til det er tyknet. Måske det havde været smart at starte med saucen her, inden du gik i gang med kødet.

Kom godt med salt og peber på mørbraderne i slowcookeren.

Så er vores sauce klar.

Hæld saucen ned i slowcookeren, og nu kan du snart tage hjemmefra.

Læg låg på, sæt den på low i 5 timer og så smutter du bare ud og laver præcist hvad du har lyst til.

Der er nu gået 5 timer og kødet er klar.

Tag kødet op og træk det fra hinanden med gafler. Ligesom du ville have gjort med pulled pork.

Læg kødet tilbage i slowcookeren og bland det sammen med saucen.

Du kan nu gøre med kødet, som du lyster. Vi lystede tortillas med grønt fra køkkenhaven.

Så er der serveret, tortillas med grønt fra køkkenhaven og pulled mørbrad. Du kunne skam også have smidt det i en burger, serveret det til nachos, puttet det på pizza, serveret det med en bagt kartoffel, eller hvad du nu plejer at gøre med pulled pork.