Thailandsk agurkesalat

Thailandsk agurkesalat

Hvert andet år tager vi i sommerhus i uge 7 med min far, mine brødre og vores familier. 12 mennesker en hel uge i sommerhus sammen. Jeg elsker den uge, for vi hygger os, vi tager på ture hver for sig eller sammen på tværs af familierne, vi holder fødselsdage for alle januar, februar og marts-fødselarerne, vi har haft julefrokost og fastelavn i uge 7 og vi får en masse gode minder med hjem. Og efter en uge sammen, så trænger vi i den grad til at komme hjem og ikke se hinanden igen i meget lang tid (ha ha). Næste år bliver vi 13, for min far har fået en skøn kæreste, som selvfølgelig skal med. Så må vi håbe, hun kan holde os ud i en hel uge. Jeg må lige huske at tage en bamse med som nr. 14, vi kan absolut ikke sidde 13 til bord.

Den første aften i sommerhuset, plejer vi at få nemt mad, burgere, hotdogs osv. Vi ankommer 5 familier om eftermiddagen, skal have pakket ud, skal have set hvor alting er og skal have sat rammerne op for den kommende uge. Så skal aftensmaden altså være nem.

Sidste år medbragte min far den her thailandske agurkesalat og den var et hit. Jeg har lavet den både sidste år og nu igen i år og det er en af de agurkesalater, der hurtigst forsvinder fra mit vinterlager.

Jeg ved ikke helt hvor han har opskriften fra, men muligvis fra en af hans venners thailandske kone? Det ville da give mening.

Du skal bruge agurker, løg (enten rødløg eller skalotteløg), sesamfrø, chili, eddike, sukker, vand og en smule salt.

Start med at skære agurkerne i skiver. Aldrig har jeg da brugt mit mandolinjern så meget, som efter vi er flyttet herud og har fået køkkenhave. Og jeg kommer stort set aldrig til skade på den længere.

Fyld agurkerne på glas, men fyld dem kun 2/3 med agurker. Kom 1 spsk. sesamfrø i hvert glas.

Skær dine løg i kvarte og derefter tynde skiver. Du kan bruge enten skalotteløg eller rødløg, mine skalotteløg var ikke klar endnu, så det blev rødløg.

Meget vigtigt til næste skridt, tag handsker på.

Vi skal nemlig til at lege med chili. Der er ingen tvivl om, at det vil være super flot i dine glas, hvis du bruger røde chili, men jeg valgte at bruge en blanding af alle mulige chilier. For det var det, jeg havde.

Rens dine chili for kerner og membran og skær dem i små, fine, tynde skiver. Fordel løg og chili i glassene sammen med agurkerne.

Kom 3 dl. eddike, 3 dl. vand og 3 dl. sukker op i en gryde og sæt det i kog.

Tilføj en smule salt, jeg vil tro, jeg brugte omkring 2 spsk.

Når lagen koger og salt og sukker er helt opløst, er lagen klar.

Kom atamon i lagen efter anvisning på flasken.

Så er det bare at hælde lagen over agurkerne og lukke glassene.

Så er der thailandsk agurkesalat klar til din næste burger og hotdog aften.

____________________

Ingredienser:

4 agurker

8 skalotteløg eller 4 rødløg

4-8 røde chili

4 spsk. sesamfrø

3 dl. eddike

3 dl. vand

3 dl. sukker

2 spsk. salt

____________________

Vask agurkerne og skær dem i skiver. Fyld dine atamon-skyllede glas ca. 2/3 med agurker.

Skær løg i kvarte og derefter skiver.

Skær chili i fine, små skiver.

Fordel løg og chili i glassene med agurkerne.

Kom 1 spsk. sesamfrø i hvert glas.

Kom eddike, vand, sukker og salt i en gryde og lad det komme i kog.

Når sukker og salt er opløst, tager du gryden af og tilføjer atamon.

Hæld lagen over agurkerne og luk glassene.