Hønsekødssuppe med quinoa og søde kartofler

Hønsekødssuppe med quinoa og søde kartofler

Når Claus og jeg laver en hel kylling, så får jo overhovedet ikke spist sådan en hel en på en gang. Ofte starter vi den første aften med at spise lår og vinger og så genner vi brystkødet til noget andet. Sådan en kylling bliver hurtigt til 3 x aftensmad for os to mennesker. Det er jo økonomi på en hel fantastisk måde, der virkelig tiltaler mig. Der var faktisk endda rester til hundene også, så alle fik noget ud af den ene kylling.

Du skal bruge enten 3-4 rå kyllingefilet eller de to bryststykker fra den kylling, du lavede den anden dag. Så skal du bruge søde kartofler, quinoa, sorte bønner, hakkede tomater, hvidløg, cayennepeber, chiliflager, vand og kyllingebouillon. Og salt og peber.
Hvis du bruger tørrede sorte bønner, så huske lige at lægge dem i blød natten over. Bruger du bønner fra dåse, så bare skyl dem godt.

Start med at finde din slowcooker frem og begynd at dumpe i den. Først de sorte bønner, de hakkede tomater, presset hvidløg, sweet potatos i tern og den vaskede quinoa. Altid huske at vaske din quinoa, inden den koges.

Hvis du bruger rå kyllingefilet, så er det nu, du skærer dem i tern og tilføjer til resten af ingredienserne. Hvis du bruger rester af tidligere tilberedt kylling, så venter du lidt.

Så tilføjer vi ½ tsk. cayennepeber. Hvis du er meget glad for stærk mad, kan du tilføje mere, men jeg vil anbefale dig at starte med det her.

Vi tilføjede også 1 tsk. chiliflager. Du kan tilføje cayennepeber og chilieflager eller du kan lade være, det er faktisk op til dig. Men det er med til at give retten en god varme.

Så skal der hældes vand i slowcookeren. Og husk nu, det er en suppe vi laver, så der skal altså alle 12 dl. i slowcookeren.

Smid så to Maggi kyllingebouillon terninger ned til det hele. Vi brugte samme mængde bouillon pulver.

Læg låg på slowcookeren og lad den stå på high i 4 timer.

Så du har altså to muligheder. Enten rå kyllingefilet, der kommer i gryden fra starten eller rester af kylling fra den anden dag.

Når der er to timer tilbage på slowcookeren, skærer du kyllingekødet i tern. Altså hvis du bruger rester fra den anden dag.

Kom kødet op i suppen og lad det simre med de sidste to timer, så det bliver godt gennemvarmt.

Så er der suppe. Og der er virkelig rigeligt her til en hel familie og lidt til.

Jeg bliver stadig aldrig fan af de sorte bønner, men da jeg brugte tørrede, kunne jeg jo selv begrænse skaderne.

Suppen i sit hele smagte fantastisk. Og var varm og mættende. En enkelt portion med godt groft brød til var mere end rigeligt til min mand og jeg. Og dermed havde vi supperester til dagen efter, det kom i en gryde og blev varmet op på komfuret.

____________________

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 4 timer

Nok til: 4 personer og hundene

____________________

Ingredienser

3-4 kyllingefilet eller resterne fra den hele kylling du lavede i slowcookeren i går

2½ dl. quinoa

1 kg. søde kartofler

1 dl. sorte bønner eller en dåse sorte bønner

1 ds. hakkede tomater

1 tsk. presset hvidløg

½ tsk. cayennepeber

1 tsk. chiliflager

12 dl. vand

2 terninger Maggi kyllingebouillon

____________________

Hvis du bruger tørrede, sorte bønner, så husk at lægge dem i blød aftenen før. Hvis du bruger bønner på dåse, skal du bare hælde væden fra og skylle dem hurtigt.

Start med at skylle quinoaen, skræl de søde kartofler og skær dem i tern.

Kom tomat, sorte bønner, quinoa, søde kartofler og presset hvidløg op i slowcookeren.

Tilføj vand, cayennepeber, chiliflager og bouillon.

Læg låg på og sæt slowcookeren på high i 4 timer.

Hvis du bruger rester af en allerede tilberedt kylling, skæres det i tern og tilføjes efter de første to timer.

Hvis du bruger rå kylling, skal det skæres i tern og med i slowcookeren allerede fra starten.