Ingredienser:

  • 1½ kg. frugt
  • 1 kg. sukker
  • 1 pose gul Melatin

Sådan gør du:

  • Kog frugten op til den bliver mør og de større bær begynder at kunne brydes
  • Kom Melatin i frugten og lad det koge sammen i et minut
  • Tilføj derefter sukkeret og lad det koge til sukkeret er opløst
  • Kom marmeladen på atamon-skyllede glas og luk dem med det samme

Okay, så disse ting kommer ikke helt fra køkkenhaven. Men hvis du har mange forskellige bærbuske, eller blot nogle få, så kan du bruge denne opskrift på lækker marmelade. Jeg havde i længere tid haft en del poser fejl-indkøbt frosne bær af forskellige typer. Og så tænkte jeg, hvorfor ikke lave bærmarmelade. Jeg får poserne ud af fryseren og jeg får brugt mit fejlindkøb til noget fornuftigt. Så det gjorde jeg.

Du skal bruge ca. 1½ kg. frugt. I dette tilfælde var det tre poser bærsymfoni, en pose hindbær og en pose brombær. Det kan være alt fra ribs til solbær, jordbær, brombær, hindbær, taybær, morbær eller hvad du nu kan få fat i eller lige har på lager. Du skal også bruge sukker og en pose gul Melatin.

Jeg lod mine poser stå og tø først, inden det hele kom op i en gryde. Både frugt og saft fra poserne. Jeg lod blandingen komme godt i kog og ventede på at frugten begyndte at blive mør.

Da det havde kogt i 5-10 minutter tilføjede jeg en pose gul Melatin og rørte det godt ud i marmeladen. Lad det koge i et minut, som der står på posen.

Dernæst tilføjede jeg 1 kg. sukker og lod det koge, indtil sukkeret var opløst.

Så er vores marmelade klar til at komme på glas.

Jeg fik 4 lækre glas blandet bærmarmelade. Jeg håber der er lidt til overs til uge 7, når vi skal på ferie med familien.

Men det smager bare så hammer godt, så jeg kunne godt risikere, at det er væk inden.