Forberedelse: 20 minutter + 30 minutters hviletid

Tilberedning: 3 timer

Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 rækker ben, ca. 1,5 kg.
  • 3 tsk. salt
  • 3 tsk. paprika, vi bruger røget paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. peber
  • Barbecuesauce

Sådan gør du:

  • Start med at sætte en dyb bradepande i bunden af ovnen med vand og begynd at varme ovnen op til 150 grader på over- og undervarme
  • Fjern hinden på bagsiden af benene
  • Bland krydderierne og fordel dem ud over benene på begge sidder
  • Lad benene hvile i 30 minutter
  • Læg benene på en rist og sæt dem i ovnen over vandbadet i 2,5 time
  • Tag dem ud, skær dem evt. i mindre stykker og smør dem godt ind i barbecuesauce
  • Skru ovnen op til 200 grader og sæt dem ind igen i 30 minutter. Eller læg dem på grillen

Det har helt ærligt ikke været den bedste sommer i år. Men derfor synes jeg nu stadig, at spareribs hører sommeren til.
Den her opskrift har vi brugt flere gange hen over sommeren, og jeg planlægger at gøre brug af den igen snarest.
Sidst vi brugte den, var til vores familiefest, Merry 4th of Hallowgiving, som vi indførte sidste år i stedet for Thanskgiving.
Heller ikke den dag, var vejret med os, men vi ryddede garagen, satte musik og lyskæder op, dækkede bordene og så var der ellers dømt hygge.
Benene fik stor ros og den eneste grund til, at der var rester til dagen efter, var fordi vi også serverede steg og frankfurtere. Snedigt.

Du skal bruge nogle rå kamben, salt, paprika, spidskomme, hvidløgspulver, løgpulver og peber. Så langt så godt.

Kom krydderierne op i en skål og bland dem sammen. Det er nu du kan tilpasse rubben efter din smag.

Først fjerner du hinderne på bagsiden af benene og så masserer du dem godt med krydderiblandingen. Der skal lægges kærlighed i det.

Godt med krydderi på begge sider. Og lad dem så hvile i en halv time, inden du fortsætter.

Læg benene på en rist, de må gerne ligge tæt, det skal nok gå.

I bunden af ovnen sætter du den dybe bradepande fyldt med vand. Og så varmer du ovnen op til 150 grader over- og undervarme. Ikke varmluft her, men over- og undervarme.

Sæt benene i ovnen over det varme vandbad og lad dem passe sig selv de næste 2,5 timer.

Så er vores ben klar til næste del af processen. Vi valgte her, at sætte de mange ben på køl, indtil de skulle bruges. Næste gang vi laver ben, laver vi ekstra og fryser dem, vi ikke skal bruge. Så er de klar til hurtig aftensmad.

Vi delte benene i mindre stykker af 3-4 ben. Det er mere håndterbart. Her er “operationen” udført af min far, der gav en hånd med i køkkenet.

Find nu din favorit barbecuesauce frem. Eller lav din egen, det kan du også sagtens gøre. Skålen her er en gave fra min far.

Smør rigeligt med barbecuesauce på benene og nu har du to muligheder.

Du kan enten smide dem på grillen i en halv time. Eller du kan smide dem i ovnen ved 200 grader i en halv time. Det er op til dig.

Men se lige det her. Et helt fad med lækkerier.

Som I kan se, har vi sørget for rigeligt med mad til familiedagen. Alle bidrager med noget i form af salater, brød, desserter osv. Claus og jeg tager os af kødet.

Og dagen efter nød vi resterne. Bulgursalat og langtidsstegte spareribs, jeg sidder jo og bliver helt sulten nu.