Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 7 timer ved low eller 4 timer ved high

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 500 g. oksefars
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 2 store glas tomatsauce
  • 1 pakke ricotta
  • Mozzarella
  • Revet parmesan
  • 3 håndfulde spinat

Sådan gør du:

  • Start med at brune dit oksekød
  • Du samler nu lasagnen i denne rækkefølge: Tomatsauce, lasagneplader, ricotta, mozzarella, parmesan, oksefars, spinat. Og så gentager du to gange mere
  • Du slutter af med tomatsauce og mozzarella på toppen, lægger låg på og sætter den på low i 7 timer eller high i 4 timer
  • Så er der serveret, nem og lækker lasagne

Her mellem jul og nytår havde vi min nevø og niece til overnatning og så er det rart med nem mad, der kan passe sig selv, men vi hygger os med at være kreative. Vi lavede julepynt i en form for saltdej lavet på kanel, mel, salt og vand. Det duftede heftigt af jul i hele huset i to døgn, men ungerne var så glade for deres julepynt og glæder sig allerede til de kan pynte juletræet næste år.

Mens vi var kreative, så tilberedte slowcookeren vores lasagne til aftensmaden.

Du skal bruge oksefars, tomatsauce, parmesan, mozzarella, ricotta, spinat og pastaplader. Vi brugte friske pastaplader, men du kan sagtens bruge den tørre slags. Friske er bare nemmere at få til at passe ned i slowcookeren.

Start med at brune oksekødet. Jeg beklager, men du bliver nødt til at lave en smule forarbejde denne gang.

Når oksekødet er brunet godt af, så er du færdig med forberedelserne. Nu skal der samles en lasagne.

Start med at sprede tomatsauce ud over bunden. Jeg brugte vores egen tomatsauce, jeg lavede i sommers, og vores tomatsauce er altså ikke fyldt med kunstig farve. Derfor er den ikke postkasserød.

Læg lasagneplader over.

Kom så ricottaost, mozzarella og parmesan ud over. Det er nemmest, hvis du bruger en lille ske til ricottaen og sætter små klatter, så er de nemmere at sprede ud.

Kom ca. 1/3 af kødet ud over.

Dernæst 1/3 af spinaten og så gentager du to gange mere.
Altså tomat, lasagneplade, ost, ost og ost, oksekød og spinat x 2

Til sidst slutter du af med tomatsovs og mozzarella og så lægger du låg på og sætter den på low i 7 timer. Og så bruger du tiden på noget andet resten af dagen.

Så er der lasagne, det smagte fantastisk. Hvis du vil gøre det lidt mere besværligt, kan du skifte ricotta, parmesan og mozzarella ud og lave din egen bechamelsauce i stedet. Jeg gad ikke gøre det mere besværligt for mig selv.

Se lige en flot lasagne. Jeg er mest imponeret over, at jeg fik den op af gryden så pænt. Min nevø er ikke meget for grøntsager i sin lasagne, så han spurgte mistroisk til, om det grønne var broccoli. Og om der var gulerødder i. Jeg forklarede, at der kun var spinat i, ligesom Skipper Skræk spiser for at blive stærk. Min nevø aner ikke hvem Skipper Skræk er!! Jeg har aftalt en gåtur med min lillebror d. 1. januar, så tager vi lige en snak om, hvad det er for en opdragelse de giver min nevø.