Kanelsnegle – Neurotic Mom

Kanelsnegle – Neurotic Mom

Jeg har nu brugt to dage på at sidde og renskrive lageret af opskrifter, jeg havde liggende og vente på mig. Det er samtidig årets sidste dag og jeg burde nok snart rejse mig og begynde at kigge på aftensmaden. Men nu gør jeg lige det her færdigt først, så jeg kan begynde året på en frisk.

Claus og jeg har i længere tid forsøgt at finde en helt igennem fantastisk opskrift på kanelsnegl, uden det store held. Men så bestemte jeg mig for at prøve Neurotic Mom’s opskrift. Jeg følger hende på Instagram og kan se hvordan folk roser hendes opskrift til skyerne, så jeg tænkte, det var forsøget værd.

Så jeg hentede min røremaskine ind fra fjernlageret (skulle have gjort det for flere år siden) og gik i gang. Jeg lavede kun en enkelt lille justering i opskriften, så den passer til det danske temperament, men ud over det, så er den helt igennem fantastisk. Så jeg skrev naturligvis straks til Neurotic Mom og bad om lov til at dele hendes opskrift på min hjemmeside. Hun sagde ja, så her er den altså.

Selve dejen er nem nok, du skal bruge mel, smør, sukker, salt, æg, tørgær og fløde og mælk.

Vi starter med at hælde 2 spsk. sukker op i skålen. Vær opmærksom på, at du skal starte med at bruge piskeren, ikke dejkrogen.

Så skal der 1 tsk. salt med.

Vi tager 55 g. blødt smør og dumper ned i skålen.

Vores mælk og fløde-blanding er varmet op ganske let i mikroovnen, så den er blevet håndvarm. Den tilføjer vi nu til skålen.

Og sidst men ikke mindst, 1 spsk. tørgær ned i skålen.

Så til sidst tilføjer vi ægget.

Og begynder at røre dejen sammen.

Tilføj melet lidt efter lidt, du skal bruge mellem 360 og 480 g. mel. Jeg har både lavet en portion, hvor jeg ikke brugte det hele og en portion, hvor jeg brugte det hele. Det er meget forskelligt og afhænger af melet, temperaturen i køkkenet osv.
Når du har rørt de første 2 dl. mel i dejen, skifter du fra piskeren til dejkrogen og fortsætter så med at tilføje dejen lidt efter lidt.

Bliv ved at tilføje mel og røre, indtil dejen slipper skålen. Og lad så maskinen fortsætte med at ælte dejen for dig et par minutter endnu.

Så tager du dejen ud på bordpladen og ælter den i 5 minutters tid. Måske mere, måske mindre.

Dejen skal kunne bestå vinduestesten. Du skal kunne trække dejen så tyndt, at du kan se lyset igennem den, uden at der går hul i den. Ja, der er småhuller i min dej, men prøv lige at balancere en klat dej og et stort kamera samtidig. Jo mere du kan strække dejen uden at den går fra hinanden, jo bedre.

Når dejen er god og smidig, sætter du den til at hæve. Film over skålen og lad den stå lunt i ca. 30 minutter. Dejen skal nå dobbelt størrelse.

I mellemtiden kigger vi på hovedrollen, fyldet. Vi skal bruge kanel, smør og lys muscovadosukker, eller brun farin.

Claus har fået sig en smart kaffemaskine med varmeplade på toppen. Den bruger jeg nu flittigt til at smelte smør eller chokolade efter behov. Så du smelter 115 g. smør.

I en anden skål blander du 2,5 dl. sukker og 6 spsk. kanel. Neurotic Mom siger 2-3 spsk. kanel, men nu er vi danskere jo lidt mere hårdføre med kanelen. Der skal helt sikkert 6 spsk. kanel i denne opskrift.

Bland kanelsukkeret og det smeltede smør.

Muuuuums en lækker blanding. Og nu kan jeg helt sikkert dufte kanel igen.

Vores dej er nu klar, hævet flot op.

Ud på bordet med dejen, ælt den ganske kort og gør den så klar til udrulning.

Vi ruller det hele ud på en gang, så vidt muligt i et stort rektangel.

Så smører vi kanelblandingen ud over dejen. Bare helt ud til kanterne med det.

Rul dejen sammen til en pølse.

Og det her trick er smart. Find en snor, læg den under pølsen, kryds på toppen og træk så. Snoren skærer de fineste stykker, uden at presse dem sammen. Og ja, det må gerne være stykker på 2-3 cm.

Læg sneglene op i et fad, gerne med lidt afstand, de skal hæve igen.

Film over igen og så lader du dem hæve til dobbelt størrelse, mellem 20 og 40 minutter.

Så er mine snegle klar, godt hævet op.

Sæt dem i ovnen ved 160 grader i 20 minutter og så kommer de ud og ser sådan ud.

Godt med glasur på, jeg er ikke verdensmester i at pynte pænt med glasur, beklager.

Men se lige et lille mesterværk, det alligevel er.

Nu må du have mig undskyldt, jeg tror lige jeg skal ud og sætte en dej i gang. De var bløde og lækre og fyldt med kanelsmag og søde og fantastiske. Vi er fan.

____________________

Forberedelse: 20 minutter + hævetid

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 11-12 stykker. Lav hellere en dobbelt portion med det samme, de forsvinder hurtigt

____________________

Ingredienser:

120 ml. mælk

120 ml. fløde

1 spsk. tørgær

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

55 g. blødt smør

1 æg

360-480 g. mel

115 g. smør

2½ dl. muscovado sukker eller brun farin

6 spsk. kanel

____________________

Kom først sukker, salt, smør og håndvarm fløde og mælk op i en skål og tilføj så tørgæren og til sidst ægget.

Rør det hele sammen med piskeriset til din maskine.

Kom melet i lidt efter lidt, indtil dejen er samlet og slipper siderne. Efter de første 2 dl. mel skifter du til dejkrogen og fortsætter med at tilføje melet lidt efter lidt. Lad maskinen ælte dejen i yderligere et par minutter for dig.

Tag dejen ud og ælt den grundigt igennem i 5 minutter. Dejen skal kunne trækkes ud, så den bliver tynd uden at gå i stykker.

Sæt dejen til at hæve med film over i 30 minutter eller til den er blevet dobbelt så stor.

Smelt smør og bland det med sukker og kanel.

Rul dejen ud til et rektangel.

Fordel kanelblandingen ud over dejen, helt ud til kanterne og rul så dejen sammen til en pølse.

Brug en snor til at ”klippe” rullen ud i snegle på 2-3 cm.

Sæt sneglene i et fad med god afstand, dæk dem med film og lad dem hæve i 20-40 minutter igen, de skal nå dobbelt størrelse igen.

Sæt sneglene i ovnen ved 160 grader i 20 minutter.

Pynt med glasur, når de er kølet af.