Kanel-kringler med marcipan

Kanel-kringler med marcipan

Vi har på det sidste jagtet en god opskrift på kanelsnegle og har nu fundet hele to gode opskrifter. Den her ligger i den absolut nemmeste ende og til trods for at den indeholder marcipan, så kan jeg faktisk rigtig godt lide den. Den kommer vi til at lave igen, særligt når vi har gæster, tænker jeg. Den er hurtig og nem, lækker og sprød, fyldt med smag, der vil ikke være mange, der ikke vil kaste sig over dem.

Så vi skal her bruge 2 pakker butterdej (jeg bruger frisk i stedet for frossen), sukker, marcipan, kanel, smør, et æg og lidt perlesukker.

Først tager du sukker og blødt smør op i en skål.

Så tager du 100 g. revet marcipan og smider ned i skålen til smør og sukker.

Og til sidst en god spiseskefuld kanel.

Rør det hele godt sammen til en ensartet masse. Jeg kan allerede dufte kanelen nu.

Start med at brede den ene plade butterdej ud. Nu skal jeg snart huske at slå den blitz til, altså.

Smør så kanel-blandingen ud over hele butterdejspladen. Bare helt ud til kanterne med det. Og nu slog blitzen til, selvfølgelig.

Okay, jeg opgiver den blitz, den lever da sit eget liv. Nå men, læg den anden butterdejsplade hen over kanel-blandingen.

Og skær så strimler. Jeg halverede pladen på langs og skar så strimler på ca. 1½ cm. En pizzaskærer er genial her, jeg siger det bare.

Sno hver strimmel et par gange.

Og saml den så i en fin ring på bagepladen.

Pisk dit æg.

Og sørg for at alle kanel-kringlerne bliver penslet med æg og drysset med rigelig perlesukker.

Bag dem ved 175 grader i ca. 30 minutter og så har du lækre, lune og velduftende kanel-kringler.

Se lige hvor fine de er. De vokser ikke meget i ovnen, så de kan godt tåle at ligge lidt tæt.

Den her portion forsvandt på en enkelt dag. Vi fik hjælp af lidt familie, men væk var de.

____________________

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: ca. 24 stk.

____________________

Ingredienser:

2 pakker butterdej

75 g. blødt smør

85 g. sukker

100 g. revet marcipan

1 spsk. kanel

1 æg

Perlesukker

____________________

Rør sukker, smør, kanel og marcipan sammen til en ensartet masse.

Rul butterdejen ud og fordel kanel-blandingen ud over hele pladen. Helt ud til kanterne.

Rul den anden plade butterdej ud og læg den ovenpå.

Skær først igennem på langs, så pladen er halveret og skær derefter strimler på ca. 1½ cm. tykkelse.

Sno hver strimmel og saml den i en ring.

Pisk ægget og pensl hver ring og drys med rigelig perlesukker.

Bag dem ved 175 grader i 30 minutter.

Bør bestemt serveres lune.