Fajita kylling i fad

Fajita kylling i fad

For nyligt fik jeg organiseret mine frysere og fik lavet lister over, hvad der faktisk er i dem. Ja, vi har to frysere. Ja, vi er kun to mennesker her i huset. Nej, det er ikke rigeligt, vi forventer at skulle ud og have fundet en kummefryser på et tidspunkt, når vi skal til at slagte køer, men det er en helt anden historie til en anden gang.

Så altså, jeg fik organiseret mine frysere, fik skabt et overblik og fandt ud af, at vi har en svaghed for at købe kyllingefilet, når det er på tilbud.
Heldigvis har jeg fundet masser af nye opskrifter på kyllingefilet, der skal afprøves og tilpasses og her kommer så den første.

Vi skal bruge kyllingefilet, salt og peber, en stor philadelphia, et glas salsa, et halvt løg, en pose fajita mix, revet ost og to røde peberfrugter. Eller en rød og en gul, hvis du vil have lidt ekstra farvespil. Personligt kan jeg bedst lide røde peberfrugter.

Skær peberfrugterne og løget i strimler og skiver.

Så tager du en skål og kommer philadelphia og 2 spsk. fajita mix op i skålen.

Tilføj også ¾ dl. salsa og så rører du det sammen.

Kyllingefileterne valgte vi at dele i mindre stykker, så tre blev til seks. Op i et fad med dem. Husk salt og peber på dem.

Fordel så philadelphia-blandingen på kyllingen.

Læg peberfrugterne og løget ud over kyllingen.

Og drys så med osten. Vi valgte en tex mex, fordi det ligesom passede ind i temaet. Men du kan vælge lige den revede ost, du har lyst til.

Fadet sætter du i ovnen ved 190 grader i 25 minutter til kyllingen er gennemstegt. Hvis du bruger hele kyllingefilet, skal du give det ca. 45 minutter i stedet, hvis du bruger kyllingeinderfilet eller små stykker som her, er 20-25 minutter nok. Tjek evt. med et stegetermometer, hvis du vil være helt sikker.

Vi spiste kyllingen med bulgur og det var absolut en succes. Det smagte fantastisk og så var det simpelthen noget af det nemmeste, jeg nogensinde har lavet. Du kan uden problemer sende børnene i køkkenet og lave det her, så længe de ikke skærer sig selv.

____________________

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20-45 minutter

Nok til: 4 personer

____________________

Ingredienser:

4 kyllingefilet

2 røde peberfrugter

½-1 løg

300 g. philadelphia

2 spsk. fajita mix

¾ dl. salsa

1 pose tex mex eller anden revet ost

Salt og peber

____________________

Start med at skære kyllingen i halve, bank dem evt. lidt plade, krydr godt med salt og peber og læg dem op i et ildfast fad. De skal ligge i et lag.

Skær peberfrugt og løg i strimler og skiver.

Bland philadelphia, salsa og fajita mix i en skål.

Kom philadelphia blandingen oven på kyllingen.

Fordel løg og peberfrugt ud over.

Drys med ost.

Sæt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter.

Hvis du bruger hele kyllingefilet, skal du regne med 45 minutter i ovnen.

Retten er nem at tilpasse. Du kan f.eks. skære kyllingen i mindre bider inden tilberedning og så bruge det i tortillas eller tacos i stedet.