Kylling og spinat i fad

Kylling og spinat i fad

Når man nu, som jeg, har lidt rigeligt med kyllingefilet i fryseren, så handler det om at finde gode, nemme, lækre, hurtige opskrifter til kylling i hverdagen. Jeg bliver bare aldrig fan af at stege et kyllingebryst på panden og så lade det være det. Det fungerer ikke for mig, det bliver simpelthen for tørt og kedeligt. Det er jeg heldigvis ikke den eneste der synes, det bugner med lækre opskrifter derude, vi skal prøve af.

Den her er helt sikkert en hverdagsfavorit, når det gerne må være nemt og hurtigt. Og lækkert.

Du skal bruge mælk, philadelphia, hvidløgspulver, cayennepeber, revet ost (cheddar på billedet her), fetaost, hakket spinat, salt og peber, tomat og kyllingefilet.

Læg kyllingen i et ildfast fad og krydr med salt og peber på begge sider.

Jeg forstår ikke, hvorfor butikkerne insisterer på at pakke kyllingefilet i pakker af 3. Men så er der aftensmad til Claus og mig og rester til hundene.

Kom spinat og philadelphia i en skål.

Så skal vi til krydderierne, vi starter med 1 tsk. hvidløgspulver.

Vi følger stærkt efter med lidt cayennepeber, 1/8 tsk. faktisk.

Kom godt med salt og peber derned. Vær ikke bange.

Kom ½ dl. mælk deri og rør det sammen.

Tag din feta og smulder den ned i blandingen. Vi bruger altid Taverna salatost, du skal bruge ét stykke fra dåsen. Rør godt sammen.

Det ser så grønt ud, jeg føler mig sund allerede.

Hæld den grønne blanding over kyllingen.

Drys med ost og sæt det i ovnen ved 190 grader i 50 minutter.

Kom hakkede tomater over de sidste 10 minutter i ovnen.

Så er der serveret, spinat-kylling med pastaskruer. Skruerne vendte jeg hurtigt med en peberfrugtpesto, jeg havde stående, det var ikke en dum ide. Kyllingen var absolut mør, spinatblandingen var super lækker og det hele smagte bare fantastisk sammen.

____________________

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 50 minutter

Nok til: 4 personer

____________________

Ingredienser:

4 kyllingefilet

200 g. philadelphia

225 g. hakket spinat, optøet, pres vandet ud

½ dl. mælk

1 tsk. hvidløgspulver

1/8 tsk. cayennepeber

Salt og peber

2½ dl. revet ost

1 stykke Taverna salatost

2 tomater

____________________

Læg din kylling i et ildfast fad.

Bland philadelphia, spinat, hvidløgspulver, cayennepeber, salt og peber, mælk og smuldret Taverna ost i en skål.

Hæld den meget grønne blanding over kyllingen og drys med ost.

Sæt fadet i ovnen ved 190 grader i 50 minutter.

Skær tomaterne i tern og drys dem ud over retten ti minutter før den er færdig.

Server med pasta.