Pulled beef con carne

Pulled beef con carne

Når vi herude får os en god steg, så er det næsten altid sikkert, at der er rester til os. Der laves altså ikke stege i 2-personers størrelser, så vi må jo finde på noget at bruge resterne til. Ud over biksemad, det er nu altid en sikker vinder. Men denne gang tager vi en slowcooker ret i stedet. Du kan også sagtens lave denne ret med et stykke frisk kød, jeg skal nok forklare undervejs, hvad du så skal gøre.

Her skal vi bruge oksekød, olivenolie, hakkede tomater, røde bønner, tomatpure, oksebouillon, hvidløg, peberfrugt, løg, paprika, hvidløgspulver, spidskommen, løgpulver, oregano og cayennepeber. Og naturligvis salt og peber.

Start med at lave ½ l. oksebouillon i en lille kasserolle.

Tag så dine krydderier og bland i en lille skål. Du skal bruge 1 spsk. hver af både løgpulver, spidskommen, paprika, hvidløgspulver og oregano, men kun 1 tsk. cayennepeber.

På en stor pande varmer du olien op.

Kom de hakkede løg, det pressede hvidløg og peberfrugten i tern på panden og steg det i 3 minutter ca.

Kom de hakkede tomater og tomatpureen direkte op i slowcookeren

Tilføj så de røde bønner.

Og hele vores krydderi blanding.

Og til sidst 2½ dl. oksebouillon.

Rør det hele godt sammen i slowcookeren.

Kom 2 dl. oksebouillon på panden med løg og peberfrugt.

Lad det simre lidt og skrab panden ren for fastbrændt løg og peberfrugt.

Hæld hele pandens indhold op i slowcookeren og bland det sammen. Jeg overvejer en lille bordventilator, der kan blæse dampen væk, så billederne ikke ser så tågede ud. Det må jeg lige overveje lidt mere på.

Hvis du bruger råt kød, så læg det i nu. Sørg for at skære det i fire store klumper og læg det så ned i slowcookeren.

Hvis du bruger en rest steg fra tidligere, så kan du vente med at smide det i, til ca. halvvejs gennem tilberedningen. Jeg smed nu mit i alligevel fra starten, for så skulle jeg ikke gå og huske på det.

Sæt slowcookeren på low i 8 timer.

Så er vi næsten ved at være der.

Tag kødet op.

Og riv det fra hinanden med to gafler.

Læg kødet tilbage i slowcookeren og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. Hvis du synes retten er for tynd, kan du blande lidt maizena op med vand og hælde i. Giv den lige 20 minutter mere på low.

Så blev det spisetid.

Det har smagte sindssygt godt. Jeg var bekymret for mængden af krydderier, men det var lige tilpas med smag og krydderi. Server det med et lækkert stykke brød til, du kan også servere det med ris. Eller vel egentlig også på en gang kartoffelmos, vi nærmer os jo den sæson.

____________________

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 8½ time på low

Nok til: 12 personer

____________________

Ingredienser:

2 kg. okseklump

Olivenolie

4 fed hvidløg

2 løg

1 rød peberfrugt

½ l. oksebouillon

2 dåser hakkede tomater

1 dåse røde bønner

140 g. tomatpure

1 spsk. spidskommen

1 spsk. løgpulver

1 spsk. hvidløgspulver

1 spsk. oregano

1 spsk. paprika

1 tsk. cayennepeber

Salt og peber

____________________

Skær løg og peberfrugt i tern og pres de fire fed hvidløg.

Lav bouillonen.

Steg løg, peberfrugt og hvidløg på en pande i ca. 3 minutter.

Kom hakkede tomater, tomatpure og bønner op i slowcookeren.

Tilføj 2½ dl. oksebouillon og rør det sammen.

Kom 2 dl. oksebouillon på panden med grøntsagerne og lad det simre et par minutter.

Bland alle krydderierne og kom dem op i slowcookeren.

Hæld hele pandens indhold op i slowcookeren.

Skær kødet i fire store klumper og læg det ned i slowcookeren.

Sæt den på low i 8 timer.

Når de 8 timer er gået, tager du kødet op og river det fra hinanden med to gafler.

Kom kødet tilbage i slowcookeren.

Hvis du synes retten er for tynd, så lav en maizena jævner og kom i.

Giv den yderligere 20 minutter på low.

Server med godt brød eller ris.