Tranebær-æble marmelade

Tranebær-æble marmelade

Det er marmelade tid og for et par uger siden gik jeg amok i tranebær. Jeg havde en hel skuffe i fryseren fyldt med tranebær og eftersom at hindbær sæsonen nærmer sig, havde jeg brug for at skabe plads. Så jeg gik i gang med at afprøve nye marmelade opskrifter, lettere tilpasset efter vores smag.

Den her marmelade er fantastisk, både sød og med lidt syrlighed og dejligt cremet.

Vi skal bruge en masse tranebær, æbler, appelsin, sukker, vand og honning. Jeg er næsten mest begejstret over, at honningen kommer fra mit eget bistade, der står i haven. Du skal også bruge rød melatin.

Kom vandet op i en stor gryde sammen med tranebær, æbler i tern og appelsin i tern.

Kom sukker og honning med op i gryden.

Og så er det egentlig bare at koge det op indtil sukker og honning er opløst og frugte begynder at være kogt ud. Vi kan godt lide marmelade med så lidt klumper som muligt. For mig tog det 30 minutter at koge marmeladen, som jeg vil have den.

Så tager du 2 spsk. sukker og blander 1½ tsk. rød melatin i. Det drysser du ud over marmeladen i et tyndt lag, rører det godt ud i marmeladen og lader det koge med i to minutter.

Kom den meget varme marmelade direkte på atamon-skyllede glas og luk dem til med det samme.

Se lige en fin marmelade, den vil gøre sig godt både som værtindegave eller på morgenbordet.

Det smagte absolut fantastisk, jeg tog naturligvis hul på et glas med det samme, jeg skal jo kvalitetsteste.

____________________

Ingredienser:

900 g. tranebær

3-4 æbler, skrællede og i tern

1 appelsin, skrællet og i tern

600 g. sukker

½ liter vand

1½ dl. honning

2 spsk. sukker

1½ tsk. rød melatin

____________________

Start med at komme vand, tranebær, æbler, appelsin, sukker og honning op i en gryde og lad det komme i kog.

Lad det koge i ca. 30 minutter, så honning og sukker er helt opløst og frugten er mør.

Bland melatin med 2 spsk. sukker og drys det ud over marmeladen i et tyndt lag, rører det sammen med marmeladen og lad det koge med i 2 minutter.

Kom den varme marmelade på atamon-skyllede glas og luk dem tæt til.