Broccolitærte

Broccolitærte

Sidste lykkedes det os at lave flotte broccoli i køkkenhaven. Jeg skal lige over de første måneders panik over at planterne ikke vokser, som jeg tror de skal, hvorefter jeg panikker over, om kålsommerfuglene er kommet ind under nettet. Derefter panikker jeg lidt over, at der slet ikke kommer broccoli på planterne og vupti, så er de der. Det er en proces jeg har. Og som jeg kommer til at gentage i år.

Jeg elsker broccolitærte, sådan en tærte er rigeligt aftensmad til mig, jeg behøver ikke andet.

Se lige en flot broccolibuket. Jeg er dybt imponeret.

Til en tærte skal vi bruge en broccoli, mælk, æg, bacon, rødløg, tærtedej og salt og peber. Vi må gerne gøre det nemt for os selv, og købe færdig tærtedej. Vi har trods alt selv dyrket både rødløg og broccoli og hentet æggene ude ved hønsene.

Steg baconternene sprøde på en pande.

Gør tærtedejen klar i et tærtefad og sæt den på køl, til vi skal bruge den.

Slå æggene ud i en skål og tilføj mælken.

Kom godt med salt og peber ved.

Pisk det hele sammen og sæt det til side.

Broccolien skæres i små buketter.

Rødløget skæres i kvarte skiver.

Og vores bacontern drypper af på et stykke køkkenrulle. Nu er vi klar til at samle.

Kom broccoli, rødløg og bacon op i tærtefadet og bland det lidt sammen.

Hæld æggeblandingen ved.

Jeg bliver altid bekymret over, at æggeblandingen ikke dækker fyldet totalt, men det skal nok gå. Æg hæver jo, når de tilberedes.

Bag tærten ved 200 grader i 30 minutter. Hvis æggemassen stadig er meget flydende, så giv den yderligere 15 minutter.

Så er der broccolitærte med bacon og rødløg.

Det er altså helt fantastisk, jeg spiste en halv tærte til aftensmad og jeg var virkelig mæt. Tærten kan naturligvis også bruges som tilbehør, eller du kan lave en hel tærtebuffet med forskellige tærter.

____________________

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 30 timer

Nok til: 2-4 personer

____________________

Ingredienser:

1 tærtedej

1 broccolibuket

1 pk. bacontern

1 rødløg

5 æg

1 dl. mælk

Salt og peber

____________________

Rul tærtedejen ud i et tærtefad og sæt den på køl.

Steg baconternene sprøde og læg dem til at dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Skær broccolien i små buketter.

Skær løget i kvarte skiver.

Rør æg og mælk sammen og sørg for at krydre godt med salt og peber.

Kom broccoli, rødløg og bacon op i tærtefadet.

Hæld æggeblandingen over.

Sæt det i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Hvis æggeblandingen stadig er meget flydende, giver du det et kvarter mere.

Kan serveres som den er eller som tilbehør til grillet kød.