Forberedelse: 40 minutter

Tilberedning: minimum 4 timer i køleskabet

Nok til: 12 personer


Ingredienser:

  • 150 g. knuste digestive
  • 50 g. usaltet smør
  • 300 g. skumfiduser
  • 6 spsk. mælk
  • 350 g. mørk chokolade
  • 4 dl. piskefløde
  • 4 spsk. rom
  • 4 spsk. stærk kaffe

Sådan gør du: 

  • Start med at knuse digestiverne og smelt smøret. Bland de to ting sammen og hæld dem ud i bunden af en springform. Pres det godt ned i bunden og fordel det jævnt
  • Sæt chokoladen i en skål i et vandbad på komfuret og lad det smelte langsomt
  • Hæld skumfiduser og mælk i en gryde og smelt skumfiduserne, mens du rører konstant i gryden
  • Når skumfiduser og chokolade er smeltet, sætter du begge dele til side og lader det køle af
  • Pisk fløden til flødeskum og bland rom og kaffe i
  • Hæld den afkølede chokolade ned i flødeskummet og hæld derefter hele blandingen op i gryden med de afkølede skumfiduser
  • Rør det hele godt sammen og hæld derefter blandingen ned i springformen
  • Dæk formen med sølvpapir og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer
  • Inden servering pynter du med groftrevet chokolade og kakaopulver
  • Server gerne med en god portion softice

Jeg har altid samlet på en masse opskrifter af ”den må jeg prøve en dag” slagsen, men uden nogensinde at have prøvet dem. Her er en af dem, jeg har fundet for flere år siden, men ikke lige har forsøgt mig med endnu. Nu skal det være.

Men inden vi går i gang med selve kagen, vil jeg gerne præsentere dig for mit skab. Mit bageskab. I den har jeg alt, hvad jeg nogensinde kan få brug for, når jeg skal bage, altså undtagen mel og sukker, det er der ikke plads til, så det står et andet sted. I det her skab står alle de sjove ting.

 

Og netop som jeg ser billedet, slår min OCD alarm. Nogen har sat chokoladekiksene på hovedet. Og jeg ved, at min mand pakkede varer ud, da jeg kom hjem fra indkøbsturen i går, så jeg ved, det er ham, der har gjort det. ARGH! Nogle gange gør han den slags, bare for at se min hjerne brænde sammen, mens jeg hysterisk forsøger at få orden i sagerne. Læg så mærke til, at alle plader mørk chokolade vender samme vej. Så lidt har han dog hørt efter.

Mit bageskab er til tider lidt overfyldt, så jeg truer nogle gange med at udvide til skabet ved siden af. Min mand siger nej, han påstår, at de ting der står i naboskabet, faktisk er nødvendige i vores dagligdag.

2

Paptallerkner fylder det halve, siger jeg bare. Jeg ønsker mig et større køkken, med et stort viktualierum, en hel væg med gulv til loft skabe, to skabsovne, et kæmpe gaskomfur, et amerikanerkøleskab og tonsvis af bordplads. Jeg ønsker mig også et større hus til mit kæmpekøkken.

 

Nu er vi klar, så lad os komme i gang.

3

Her er ingredienserne: Mørk chokolade, jeg bruger altid Marabou, fløde, skumfiduser, rom, knuste digestive kiks, kaffe, mælk og smør.

4

Smid 50 gram smør i en gryde og sæt det i gang med at smelte på komfuret.

5

Find din springform frem og læg bagepapir i bunden. Jeg var doven, åbnede den, lagde bagepapir på bunden, lukkede ringen omkring bunden og klippede overskydende papir af.

6

Bland det smeltede smør og 150 gram knuste digestive kiks. Rør godt rundt til alle kiksekrummer er våde af smør.

7

Hæld de smurte kiksekrummer ned i springformen og pres dem ned i bunden. Sæt formen til side.

8

Hæld 300 gram skumfiduser ned i en stor gryde. Bye bye marshmallows.

9

Tilføj 6 spsk. mælk og tænd komfuret. Lad nu skumfiduserne smelte mens du konstant rører rundt. Uanset om du rører rundt eller ej, vil der være fastbrændte rester i bunden af gryden bagefter, men hvis du rører rundt, er der mindre brændte rester.

10

Undervejs i processen er det vigtigt at man forfærdet udbryder IT’S MELTING IT’S MELTING!!! Det får mig altid til at grine, når jeg laver det nummer.

11

Nu er alle skumfiduser smeltet fuldstændig. Sæt gryden til side og lad massen køle af. Jeg vendte ryggen til gryden i fem minutter og da jeg vendte tilbage til den for at se hvordan det gik, havde massen ædt min ske. Det var altså noget gris at fiske den op igen derfra. Så husk at tage skeen op, eller brug et redskab i en størrelse, som massen ikke kan æde.

12

Mens skumfiduserne smelter, sætter du 350 gram chokolade til at smelte over et vandbad. Pas på at vandet ikke begynder at koge og boble, så der ryger vand ned i chokoladen. Sker det, er din chokolade ødelagt.

13

Når alt chokolade er smeltet, sætter du også den skål til side og lader det køle af.

Mens chokoladen og skumfiduserne kølede af, tog jeg mig en smøgpause. Det passede med at tingene var tilpas afkølede, da jeg vendte tilbage til køkkenet.

14

Hæld 4 dl. piskefløde ned i en skål og gør klar til at piske flødeskum. Jeg har de har 2 liters kander med låg, hvor det midterste af låget kan tage ud. De er fantastiske når der skal piskes ting, der har det med at sprøjte.

15

Se mor uden hænder! Jeg er et legebarn i køkkenet, så da jeg begyndte at piske, og opdagede at piskeren lige nøjagtig kunne nå bunden, mens den hvilede på låget, skulle jeg da lige se, om jeg kunne lade den stå selv. Det kunne jeg! Den begyndte så at dreje sig selv rundt og så syntes jeg alligevel, at jeg nok hellere måtte holde ved, men indtil da så det meget skægt ud.

16

Så er vores flødeskum klar.

17

Hæld 4 spsk rom ned i flødeskummet. Jeg brugte Morgan rom, for min Bacardi rom er fuld af chili. Don’t ask.

18

Tag dernæst 4 spsk stærk kaffe og hæld ned i skummet.

19

Og til sidst den smeltede og nu afkølede chokolade. Vend flødeskummet med rom, kaffe og chokolade.

20

Tag nu hele blandingen og hæld ned i gryden til skumfiduserne.

21

Rør det hele godt og grundigt sammen.

22

Hæld det hele ned i springformen, bank den let på siderne, så overfladen jævner sig ud, dæk den med sølvpapir og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer. Jeg lavede den her kl. 11 om formiddagen og spiste først af den om aftenen.

IMG_0605

Færdig mississippi mud pie. Har du for resten nogensinde prøvet at stave mississippi bagfra? Det er pokkers svært at gøre højt uden at have ordet stående på et stykke papir foran dig. Ippississim. Ha ha.

Inden du serverer den, kan du tage lidt kakaopulver og sigte ud over, samt rive mørk chokolade ud over.

IMG_0606

Puha den er tung, og lækker og ville have været endnu mere fantastisk med en god portion softice.