Ingredienser:

  • 5 løg
  • 10 agurker
  • Salt

Lagen

  • 250 g. brun farin
  • 250 g. sukker
  • 1 l. klar eddike
  • ½ l. æblecidereddike
  • ½ l. vand
  • 2 tsk. chiliflager
  • 4 tsk. sennepsfrø
  • 4 tsk. sellerifrø / tørret selleripersille

Sådan gør du:

  • Start med at skære løg i halve skiver og agurker i skiver
  • Drys dem godt med salt, bland det rundt og stil det på køl i minimum 1 time
  • Tag agurker og løg op i en si og skyl dem godt for overskydende salt
  • Kom løg og agurker på steriliserede glas
  • I en stor gryde blander du eddike, vand, æblecidereddike, sukker, brun farin, chiliflager, sennepsfrø og sellerifrø
  • Lad lagen komme i kog til alt sukker er opløst
  • Hæld lagen på glas mens den stadig er brandvarm, tør kanten og luk glassene tæt
  • Lad dem stå i mindst to uger, før du åbner et glas

Det skete igen i år. Jeg fik plantet for mange agurker i mit drivhus og jeg har skullet finde nye måder at bruge dem på. Den her opskrift har jeg haft liggende et stykke tid og nu ærgrer jeg mig over, at jeg ikke har brugt den før. Den er lynhurtigt blevet vores favorit her i huset og de gør sig godt både i burgere, på hotdogs, på en leverpostejmad eller som tilbehør til kylling. Den får vores absolutte anbefaling her i huset.

Hvor navnet kommer fra, kan jeg ikke svare på. Opskriften kom med navnet her, jeg har blot lavet en lille smule ændringer i lagen, for bedre at passe til vores smag. Blandt andet har jeg skruet heftigt ned for sukkeret.

Vi starter med ingredienserne, agurker, løg, salt, klar eddike, æblecidereddike, vand, brun farin, sukker (som jeg glemte på billedet), sellerifrø, sennepsfrø og chiliflager. Jeg havde ikke sellerifrø, men valgte i stedet at bruge noget af min tørrede selleripersille og det gør sig også fantastisk her.

Pil dine løg, halver dem og skær dem i skiver.

Agurkerne skærer du i skiver på dit mandolinjern. Jeg valgte den mellemste tykkelse.

Kom løg og agurker op i en stor skål, drys dem med rigeligt groft salt, vend det hele rundt og stil skålen på køl en time, gerne to.

Når du er klar, så tag løg og agurker op i et dørslag og skyl dem godt for overskydende salt. Jeg plejer lige hurtigt at smage på vandet, der løber fra og når det ikke længere smager af salt, så er vi der.

Kom løg og agurker på sterile glas.

Lagen er nem. Kom eddikerne, vand, sukker og farin, sennepsfrø, chiliflager og sellerisalt eller tørret selleripersille op i en stor gryde og sæt det hele i kog. Når sukkeret er helt opløst, tager du gryden af, tilføjer eventuelt lidt atamon og kommer straks den brandvarme lage på glas.

Sørg for at tørre kanten af, inden du lukker glassene. Når lagen kommes på glas, mens den stadig er varm, hjælper den med at forsegle glassene og skabe vakuum, når lagen køler ned.

Lad agurkerne stå i mindst to uger, inden du tager hul på dem. Og som sagt, de er blevet vores absolutte favoritter her i huset, så jeg har allerede lavet en ekstra portion.