Smelt en LP

Det er et par år siden jeg så disse skåle første gang. De ansatte og brugerne på det beskyttede værksted i Herning havde lavet disse. Jeg købte to til min far i fars dags gave. Jeg synes simpelthen de er for fede og mulighederne er mange. Jeg vil vise dig nogle af de muligheder, jeg kan komme på. Men der er garanteret mange flere muligheder, hvis man er lidt kreativ.

1

Du skal bruge en urtepotte, der kan tåle varme og en god stak gamle vinylplader, som ingen lytter til længere. Her har jeg stjålet 11 lp’er fra min storebror. Han skulle ikke bruge dem til noget længere, så jeg fik lov at eksperimentere med dem.

2

Varm din ovn op til 150 grader, sæt urtepotten med bunden i vejret på en bageplade og læg en lp ovenpå. Sørg for den er nogenlunde centreret. Jeg lagde bagepapir under, i det tilfælde at lp’en smeltede hurtigere end jeg forventede og jeg gad ikke smeltet lp på min bageplade.
Sæt bagepladen med vinylpladen i ovnen og hold øje med den. Det tager ikke mange minutter, før den er klappet sammen omkring urtepotten.

3

Når lp’en er blevet blød, tager du den ud af ovnen og begynder at forme den. Den er ikke voldsomt varm, så du kan nøjes med at bruge grydelapper til at holde ved den med, mens du former den.

4

Så er mine første tre skåle klar. Det går rigtig hurtigt og er super nemt.

5

Så er alle 11 lp’er smeltet om til skåle. Gad vide om storebror var klar over, hvad der ville ske med hans plader?

6

Er den ikke fed? Jeg er totalt vild med den.

7

Nogle af dem har jeg tænkt mig at bruge til gave. Sæt en flaske vind i midten, pynt med chokolader og pak den ind i cellofan. Eller fyld den med hvad du nu lyster. Jeg får tit gavekurve med guf i, men mit lager af gavekurve er ved at være fyldt op og ofte smider jeg kurvene ud efter et stykke tid. Det er da synd. På denne måde kan modtageren bruge både indhold og kurv.

8

De kan også bruges til slikskåle, chipsskåle og lignende. Jeg vil ikke anbefale dig at prøve som suppeskål, det vil kun ende galt. Nu er du advaret. I går fyldte jeg en med forskellige indpakkede chokolader, lagde et gavekort til Jensens Bøfhus i midten og pakkede den fint ind i cellofan. Det var fødselsdagsgaven til min svigerinde og hun blev umiddelbart vældig glad for skålen.

9

Her har vi spraymalet en af dem. Først fik den et hvidt lag og dernæst kobber i folderne.

10

Og her har en anden af dem fået et ordentligt lag kobber. Du kan farve dem i præcis de farver, du har lyst til. Sørg for at tørre dem af med sprit først, så alle fedtpletter fra dine fingre er væk. Ellers kan malingen have svært ved at hænge fast.

11

Her har vi ført et stykke ledning igennem og sat en fatning ind i en af skålene. Vupti og så har du de fedeste lamper til ungkarlehyblen, mandehulen, baren eller bare over det fede spisebord. Og igen kan du jo vælge at farve dem, inden du hænger dem op. Sørg dog for at gøre skålen så høj som muligt, så pæren ikke hænger nedenud.

12

Eller brug den som frugtskål. Skyl din frugt, tør den så godt som muligt og anret den pænt. Hvis frugten stadig er våd, render vandet ned og ud af hullet i bunden.