Hogwarts tema gave

Jeg har simpelthen haft alle tiders sjov med at lave denne gave til min veninde Lynn. Hun skal giftes til september og i går holdte vi hendes polterabend. Jeg har i juni deltaget i en anden polterabend, hvor der om aftenen skulle gives en lille gave til bruden. Gaven skulle symbolisere enten ens første møde med bruden, en oplevelse man har haft med bruden eller også skulle gaven sige noget om ens venskab med bruden. Bruden skulle så gætte, hvem gaven var fra og hvad historien eller tanken bag gaven var. Det var super morsomt, særligt da den ene af brudens søstre gav hende en lille smykkeæske med et dødt tusindben. Der var altså en historie der, der skulle fortælles og forklares. Det gode ved legen, ud over at den var sjov, var også at man fik lært de andre deltagere i selskabet bedre at kende, man lærte noget om deres forhold til bruden, så bruden fra en anden vinkel og vi havde alle noget vi kunne grine af sammen til brylluppet. Så da planlægningen af Lynn’s polterabend gik i gang, insisterede jeg på at gentage legen. Særligt denne gang, fordi jeg faktisk kendte meget få af de mennesker, der skulle med, så jeg tænkte det kunne være en fin måde for alle os deltagere, at lære hinanden bedre at kende.

Lynn er en mega sød mega nørd, hvilket jeg elsker hende for. Særligt er hun glad for hele Harry Potter universet og er naturligvis en stolt Slytherin. Så min gave var en masse små ting, som hun og jeg har sammen, pakket ind i et Harry Potter / Hogwarts / Slytherin tema.

ADVARSEL: hvis du intet kender til Harry Potter, vil resten af dette opslag gå totalt hen over hovedet på dig.

Lynn og jeg mødte hinanden i FitnessWorld, hvor vi kom til at snakke sammen i omklædningsrummet efter en god omgang BodyCombat. Siden da har vi fulgt hinanden gennem træning, vægttab, adskillige snakke om mad, søde sager osv. Vi har grint sammen, vi har trøstet hinanden og vi har været der for hinanden.

Så da jeg fandt to bøger af ældre årgang, der handlede om motion i soveværelset og skøre diæter i en genbrug, måtte jeg bare have dem til hende. Jeg tænkte, hun skal jo trods alt giftes, så gode råd til motion i soveværelset, må være det helt rigtige. Derudover har hun tabt sig helt enormt flot (jeg er så stolt af dig min pige), så naturligvis skulle hun have en bog fyldt med skøre diæter, som hun kunne grine af.

Derudover fandt jeg også en bog med dårlig humor. Den hænger sammen med en af de andre ting, Lynn og jeg deler og hvor vi forstår og støtter hinanden: frustrationer på arbejde. Hun arbejder med IT og jeg er kommunal sagsbehandler. Vi møder rigtig mange frustrationer i løbet af en arbejdsdag og ofte er vi i forbindelse med hinanden flere gange i løbet af en dag, for at dele og opmuntre hinanden. Derfor falder bogen med dårlig humor godt i spænd med et par andre gaver, jeg har lavet til hende.

Fordi vi er så tossede med træning, køber vi mange produkter fra Bodylab. Derfor har jeg en masse tomme plasticbøtter, som jeg har gemt til ”hvis nu jeg skulle få brug for dem”. Og det fik jeg så her. Jeg lavede en stor bøtte med ”i nødstilfælde slap-af piller” og en mindre bøtte med ”skør piller”.

Hver bøtte har desuden en brugsvejledning (læg for resten mærke til Slytherin-farverne, vi bliver i temaet her).

På slap-af pillerne står der:

Indtag 1-2 piller umiddelbart efter at være stødt på et individ, der kan beskrives som en af følgende: frustrerende, dum, stædig, irriterende eller højlydt. Pillerne kan også bruges ved stressende møder med livløse objekter som teknologiske enheder (computere, kopimaskiner, mobiltelefoner og så videre).
NB: Hvis du er tvunget til at omgås frustrerende individer, anbefales det at indtage hele bøttens indhold.
Bivirkninger: latter, lykke, godt humør, jubel, ren glæde, anfald af fjollethed, ikke at give en sk*d!

På skør pillerne står der:

Skal indtages når som helst du er i humør til at være skør.
1 pille = tosset
2 piller = vrangforestillinger
3 piller = psyko
4 piller= vi frasiger os ethvert ansvar og kan ikke gøres ansvarlige for dine handlinger

Bøtterne er så fyldt med henholdsvis M&M’s og sure Skittles, gæt selv hvad der er hvad.

Ud over bøtterne med piller og dårlig humor bogen, er der også andre remedier til at nedsætte stressniveauet.

Hun fik nemlig også denne stress reducerende pude. Jeg havde tilfældigvis en gammel t-shirt, der skulle ud. Derudover har jeg en pakke af noget papir, man kan printe på og så stryge motivet over på stof. Det var jo smart, jeg har ingen anelse om hvor jeg har købt det, men jeg ved jeg har haft det liggende i snart 6 år med henblik på ”hvis nu jeg skal bruge det en dag”. Og det skulle jeg så nu. Motivet på puden er Gryffindors våbenskjold, for hun skal selvfølgelig ikke banke hovedet ned i Slytherins våbenskjold. Så hellere ærkefjendernes, så hun samtidig kan få lov at banke lidt på dem. Fyldet er en gammel bamse, der måtte lade livet. Sådan kan det jo gå ind i mellem.

Vejledningen siger:

1: Lægges på en fast overflade
2: Følg vejledningen over våbenskjoldet
3: Gentag trin 2 efter behov eller indtil du er bevidstløs
4: Hvis du er bevidstløs, stop da den stress reducerende handling

 Jeg synes, det er hylende morsomt.

Sidst men ikke mindst fik Lynn yderligere en mulighed for at nedsætte sit stress-niveau uden at skade personer omkring hende.

Hun fik simpelthen 2 ruller bobbelplast. Jeg tog to tomme toiletrørsruller, klippede to lange strimler bobbelplast af en rulle jeg har stående, rulle rulle rulle, snor omkring og vupti, så har man to ruller stress-reducerende bobbelplast. Så når hun får voldsom trang til at kvæle frustrerende individer, kan hun i stedet klemme lidt om rullerne med bobler.

Dernæst gik jeg i gang med yderligere Harry Potter inspirerede gaver.

Først hendes helt egen bog med besværgelser, skrevet af Phineas Nigellus Black, naturligvis Slytherin troldmand. Alle besværgelserne fandt jeg på en hjemmeside, jeg tog dem, jeg syntes var sjove og relevante, skrev dem ind i et dokument i Publisher og printede det som et hæfte. Bogen har naturligvis alt det, man forventer af en rigtig bog, inkl. forord, udgivelsesår, forlag osv. Du finder besværgelserne her: http://harrypotter.wikia.com/wiki/List_of_spells

Skrifttypen til alt hvad jeg har lavet har jeg googlet mig til. Du kan downloade dem her:

http://www.fontspace.com/category/harry%20potter

http://www.dafont.com/harry-p.font

Da vi rent faktisk har en gammel bogpresse stående herhjemme, skar jeg alle siderne ud, lavede et omslag, lagde lim i ryggen, satte siderne ind og satte det hele i klemme i bogpressen. Sådan laver man en bog med besværgelser, der kunne være relevante, når den kommende ægtemand er træls eller når hun generelt render ind i frustrerende individer.

Hun skulle naturligvis også have sin helt egen tryllestav. Den lavede jeg ud af en stor pensel, hvor jeg skar toppen af, noget polymer clay, som jeg købte i Søstrene Grene, en stor træperle, maling, glimmer og grønne øjne på spidsen. Så lavede jeg en fin æske, selvfølgelig fra Ollivanders, lagde sølvpapir langs begge sider indvendig, silkepapir ned omkring og så har jeg en smuk æske med personlig tryllestav med grøn og sølv udsmykning.

Disse små bitte flasker fandt jeg vist i Panduro Hobby. Jeg fyldte dem med Bodylab BCAA, som vi bruger konstant i vores træning, nu ligner de små flasker med magisk pulver.

Jeg fandt også sukkerfrit slik i Søstrene Grene, printede nye labels og gav dem et lidt mere magisk udseende.

De fik også nye labels på siderne, de var nemme at finde, jeg googlede bare Hogwarts labels, så kom der en hel masse, klar til at printe ud.

I Harry Potter spiser de unge mennesker en del Bertie Bott’s Every Flavour Beans. Jeg fandt æsken her: https://gwendolynwolters.deviantart.com/art/Bertie-Bott-s-Beans-coloured-265699709 klar til at printe, klippe ud, lime sammen og fylde. Jeg skar vinduerne ud og satte noget plast fra lamineringsark fast i stedet for.

Toppen lavede jeg, så den kan åbnes og vupti, hendes helt egen Bertie Bott’s Everey Flavour Beans. Hvis man vil gøre det rigtig autentisk, kunne man jo købe en omgang bean boozled beans og fylde den med. Jeg kunne ikke finde nogen med så kort varsel, så Lynn må nøjes med Skittles i forskellige frugtsmage.

En af de første scener jeg husker allerbedst fra filmen er i toget, hvor Harry og Ron sidder og guffer enorme mængder slik i sig. Jeg husker æsken med chokoladefrøen, der hoppede ud af vinduet og samlekortet, så jeg blev ellevild, da jeg fandt en side, der har dem. Du finder dem lige her, med samlekort og det hele: http://harrypotterparaphernalia.blogspot.dk/2012/01/chocolate-frogs-box-template.html.

Jeg printede kun 4, der var adskillige at vælge i mellem, men det skulle jo også gerne kunne være i kassen til sidst. Skar dem ud, limede dem sammen, lagde samlekortet i bunden af æsken, tog en stor chokoladefrø og pakkede den ind. Da jeg købte chokoladefrøerne tænkte jeg, at de nok skulle pakkes ind i noget, så jeg tog nogle af de plasthandsker, der hænger ved bland-selv slikket. Frøerne kan lige nøjagtig være i tommelfingeren, snor omkring lukningen og så er frøerne klar. Og denne gang hopper de ingen steder, for de er nemlig pakket ind. Tænk sig at de ikke selv kunne komme på den idé i filmen.

For at holde dem lukkede, satte jeg små magneter indvendig i æskerne, så de ikke bare springer op. Det er utroligt, så mange ting jeg gemmer i mine ”i tilfælde af at jeg får brug for det” kasser.

Den her idé kom også fra nettet. Og den er skisme da genial. Du tager nogle Ferrero Rocher, så går du ind på den her side: http://blog.partydelights.co.uk/make-ferrero-rocher-golden-snitches/, printer nogle vinger og sætter dem fast under klistermærket på chokoladerne og vupti, så har du lavet det gyldne lyn.

Den her var nem, jeg fandt plakaten undervejs på Google i alle mine søgninger, lagde den over i et word-dokument, fandt to billeder af Lynn og satte dem ind. Dernæst tog jeg en gammel ramme, som jeg tilfældigvis havde liggende, jeg syntes den passede lige ind.

Med i gaven følger også et brev fra selveste Severus Snape. Jeg satte et brevhoved på fra Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry og skrev en hilsen til hende fra Severus Snape. Jeg skrev til hende, at skolen var glade over at høre om hendes forestående ægteskab, at de ønskede hende tillykke og at de her sendte hende en kasse med ting, der kunne være brugbare og nyttige både i ægteskabet, men også i forbindelse med arbejde.

Brevet blev lagt i en kuvert, jeg fandt på google. På kuverten skrev jeg hendes adresse i samme stil, som da Harry fik sit brev fra Hogwarts. Hun bor ikke under trappen, men til gengæld under taget. Jeg synes selv det var en fin lille detalje.

Så blev det tid til at pakke kassen. Jeg havde en kasse liggende fra Bodylab, som jeg malede sort udvendig og grøn indvendig.

Den blev så fyldt med alle godterne og gaverne, jeg havde lavet til hende.

Dernæst dækkede jeg det hele med et lag silkepapir og lagde så brevet fra Severus Snape øverst.

I låget inde i kassen havde jeg limet et stykke papir med teksten Proud Slytherin.

Og udvendig havde jeg limet Slytherins våbenskjold på. Man kan google sig til meget i det her tilfælde.

Kassen blev naturligvis pakket ind i brunt papir, og så havde jeg lavet et frimærke der passer til temaet.

Papiret blev udsmykket med flere ting, jeg havde googlet mig til.

Inden jeg pakkede kassen ind, havde jeg tegnet denne ugle på papiret, som tegn på Owl Post, der jo er måden hvorpå post bringes rundt i Harry Potter filmene.

Og et poststempel skulle naturligvis også på.

På fronten er der en kopi af et rødt laksegl med Hogwarts stemplet ind i. Samme segl er brugt til at lukke kuverten fra Severus Snape.

Sidst med ikke mindst kom der et stykke snor omkring og en adresse label. Og så er gaven ellers klar til at blive afleveret. Hun blev super glad for gaven, desværre nåede hun ikke at se alle tingene på selve aftenen, men jeg er sikker på hun har været igennem kassen i dag og har kigget på det hele og har smilet og grint. Hun havde ualmindelig svært ved at gætte, at gaven var fra mig, for hun og jeg har intet til fælles omkring Harry Potter. Det var en god afledningsmanøvre, jeg der fik lavet. Men da hun så fik forklaringen på tingene i kassen, var hun helt med på meningen og ideen med tingene. Og da jeg mødte hende til træning i morges kunne hun fortælle, at det var en yderst interessant træningsbog med spændende forslag og informationer. Den glæder jeg mig til at høre mere om.