Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 11-12 timer
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 1 stor nakkefilet
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. spidskommen
- ¼ tsk. cayennepeber
- 2½ dl. brun farin
- 2½ dl. bbq sauce
- ¾ dl. æblecidereddike
- 1¼ dl. bourbon/whiskey
- 1 pk. bacontern
Sådan gør du:
- Læg kødet ned i din slowcooker
- Bland hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber, paprika, spidskommen og cayennepeber i en lille skål
- Hæld krydderiblandingen ud over kødet på begge sider
- I en større skål blander du brun farin, bbq sauce, æblecidereddike og bourbon
- Hæld saucen over kødet
- Sæt nu slowcookeren på low i 11-12 timer
- Steg baconternene sprøde og sæt dem til side
- Når slowcookeren er færdig fisker du kødet op i et stort fad
- Riv kødet fra hinanden og bland det med baconternene
- Hæld en del af saucen fra slowcookeren over kødet, så det holder sig saftigt
- Serveres med lune burgerboller, coleslaw og bbq sauce, til nachos, i tortillas eller hvad du har lyst til
Jeg elsker de her dump n’ go opskrifter. Den her satte jeg over fra morgenen af, inden jeg tog på arbejde og det betød, at da jeg kom hjem fra arbejde, kunne jeg slappe af og bare vente på at maden var klar. Ikke noget med at stresse rundt og skrælle kartofler og hakke grøntsager og hvad har vi lige. Bare hjem, sætte mig ned og vente på maden. Vi bruger særligt meget slowcookeren de dage, hvor vi ved at vi er sent hjemme, hvor vi ved at vi er væk hele dagen eller hvor vi bare har brug for at være dovne.
Vi skal i dag bruge en nakkefilet, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber, paprika, spidskommen, cayennepeber, brun farin, bbq sauce, æblecidereddike, bourbon/whiskey og bacontern.
Jeg startede med at sætte mine bacontern i gang på panden, så de kunne blive stegt sprøde.
Når de er klar, drypper du dem af på lidt køkkenrulle, inden du sætter dem til side. Du skal først bruge dem om 11-12 timer igen.
I en lille skål blander vi hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber, paprika, spidskommen og cayennepeber.
Kom dit kød op i slowcookeren og hæld krydderiblandingen ud over kødet på begge sider.
I en større skål blander du brun farin og bbq sauce.
Tilføj så æblecidereddiken.
Og til sidst din bourbon, i dette tilfælde Famous Grouse. Rør det hele godt sammen.
Og hæld så saucen over dit kød.
Sæt din slowcooker på low i 11-12 timer. Mit kød var sat over kl. 6:30 om morgenen, hvorefter jeg kørte på arbejde. Så der var aftensmad kl. 18:30.
Se lige vores fine kød, så mørt.
Fisk kødet op og over i et stort fad og begyndt at rive det fra hinanden.
Tilføj så de ristede bacontern og hæld også gerne nogle gode skefulde af saucen over.
Så er vores pulled pork klar.
Første portion blev til burgere, naturligvis. Derudover røg en god del i fryseren og noget blev brugt næste dag til nachos. Velbekomme.