Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Nok til: 4 mennesker
Ingredienser:
- 500 g. rosenkål
- 1 butternut squash
- 1½ dl. græskarkerner
- 2½ dl. tørrede tranebær
- Olivenolie
- 3 spsk. ahornsirup
- ½ tsk. kanel
- Salt
Sådan gør du:
- Start med at rense rosenkålene og halver dem så
- Vend dem i 2 spsk. olivenolie og godt med groft salt
- Skræl butternut squashen og skær den i tern
- Vend dem med 1 spsk. olivenolie, 3 spsk. ahornsirup og ½ tsk. kanel
- Kom grøntsagerne på hver deres bageplade og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter
- Vend dem, når halvdelen af tiden er gået
- Kom de varme grøntsager op i en skål og vend dem forsigtigt med tranebær og græskarkerner
- Så er der serveret
Den opmærksomme læser vil hurtigt se, at billederne her er taget i vores gamle køkken. Og det er korrekt. Det er en opskrift, jeg har haft liggende klar et par år, men som vi er vendt tilbage til flere gange. Og nu hvor efteråret er her, med rosenkål og butternut squash, så tænkte jeg, at det var på tide at få den delt med alle jer.
Jeg er nødt til at starte med at sige, at den her opskrift indeholder flere dele, som jeg ikke bryder mig om. Men nu gør vi det alligevel. Du skal bruge en butternut squash, rosenkål, græskarkerner, tørrede tranebær, ahornsirup, olivenolie, kanel og salt.
Først kommer du tranebær og græskarkerner op i en lille skål og sætter dem til side.
Rosenkålene renser du, fjerner de yderste blade og halverer.
Kom dem op i en skål og vend dem med 2 spsk. olivenolie og salt.
Bred dem ud på en bageplade.
Så tager du squashen og skræller den.
Skær den i tern, ca. på størrelse med de halve rosenkål.
Kom squashen op i en skål og hæld 1 spsk. olivenolie over.
Her skal vi også bruge 3 spsk. ahornsirup.
Og sidst men ikke mindst mærkeligt, ½ tsk. kanel.
Vend det hele godt rundt.
Og hæld derefter squashen ud på en bageplade. Begge plader med grøntsager skal i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Så er der ristede rosenkål.
Og lækre ristede squash.
Kom rosenkål og squash op i en stor serveringsskål.
Kom så tranebær og græskarkerne ved. Okay, du havde måske ikke behøvet at hælde dem op i en skål først, jeg kan åbenbart bare godt lide at kreere opvask uden grund.
Vend det hele forsigtigt sammen og server, mens grøntsagerne stadig er varme.
Det var så vores aftensmad, salat af ristede rosenkål og glaserede butternut squash med culottesteg og hasselback kartofler. Græskarkernerne gav knas, tranebær og butternut squash gav sødme og rosenkål gav god fylde. Og en helt enorm mæthed.