Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: ca. 1½ time
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 1 kalkunbryst
- ¾ dl. brun farin
- 2 spsk. dijon sennep
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- Salt og peber
- 2 pakker bacon i skiver
Sådan gør du:
- Start med at røre brun farin, dijon sennep, olivenolie, hvidløg og salt og peber sammen til en marinade
- Tør kødet og smør halvdelen af marinaden ud over kødet
- Pak kødet ind i baconskiverne, læg den på en rist og fordel resten af marinaden ud over
- Sæt den i ovnen ved 160 grader i ca. 1½ time eller til den har en kernetemperatur på 75 grader
- Tag den ud og pak den ind i sølvpapir, så den kan hvile i 10-15 minutter
- Serveres med lige hvad du lyster, f.eks. ovnbagt butternut squash med rosenkål og inside out potatos
Indimellem køber vi en kødpakke i Kvickly, hvor der er kød til enten 2 eller 4 uger. For Claus og jeg betyder det mad til 4 eller 8 uger, vi er jo kun os to og vi kan godt få tingene til at strække længere. Et lille stykke hamburgerryg er f.eks. aftensmad til os to i 3 dage på to forskellige måder.
Sidst vi fik en kødpakke, var der et kalkunbryst med og efter i længere tid at have undgået den, blev vi enige om, at nu måtte vi hellere få den tilberedt. Og så var det, jeg fandt denne opskrift og tænkte, hvordan kan det ikke blive godt, der er jo bacon med. Og det var absolut en succes!
Vi skal bruge et kalkunbryst, brun farin, sennep, bacon, hvidløg, salt og peber og olivenolie.
Vi starter med at komme sennep og brun farin (eller lys muscovadosukker) op i en skål.
Så tilføjer vi lidt olivenolie.
Og noget presset hvidløg.
Sidst men ikke mindst, godt med salt og peber.
Rør det hele sammen og det begynder nu at ligne noget vi kender fra glaseret skinke.
Tør kalkunbrystet. Det er det billedet her illustrerer. Køkkenrulle på kød = tør kødet.
Smør halvdelen af marinaden ud over kødet. Jeg forsøger at vise tommelfinger op i en meget akavet vinkel. Det gør vi ikke igen.
Så kommer det vigtige. Pak kødet godt ind i bacon på alle leder og kanter. Og læg det så på en rist i et ildfast fad, så den ikke ligger ned på bunden af fadet. Vi har vendt risten om, så kødet svæver 1 cm. over bunden.
Smør det sidste af marinaden ud over købet og sæt den så i ovnen ved 160 grader i ca. 1½ time, eller indtil et stegetermometer viser en kernetemperatur på 75 grader.
Ser det ikke lækkert ud? Nu kommer den del, der absolut er sværest for mig.
Ventetiden! Pak dyret ind i sølvpapir og lad den hvile i 10-15 minutter.
Så må vi spise den. Skær skiver og server med f.eks. ovnbagt butternut squash med rosenkål og kartoffeltilbehør efter eget valg. Eller med cream corn casserole og lækkert brød. Eller green bean casserole, det er også længe siden jeg har fået det. Jeg er nu på vej i mad-drømmeland, kan jeg mærke.
Vi havde en fin rest, der blev brugt i en turkey pot pie.