Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 2 kyllingefilet
- ¼ fløde
- 2½ dl. revet parmesan
- 1 dåse hakket tomat
- 1 løg i tern
- 4 fed hvidløg eller 1 solo hvidløg, presset
- 3 kyllingebouillon terninger
- 1¼ vand
- 2½ dl. små pasta, ditalini / tubettini eller lignende små pasta
- 2 spsk. cajun krydderi
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Start med at skære din kylling i mindre tern
- Kom kylling op i en skål med 1 spsk. cajun krydderi
- Steg kyllingen på en pande i olivenolie, indtil kyllingen er gennemstegt
- Mens kyllingen steger, varmer du olivenolie op i en gryde
- Steg løg og hvidløg i gryden i ca. 5 minutter til løgene bliver gennemsigtige
- Tilføj 1 spsk. cajun krydderi og rør det godt sammen
- Tilføj de hakkede tomater, fløden og vand og bouillonterninger
- Du kan skifte vand og bouillon ud med kyllingefond eller klar kyllingesuppe
- Lad det simre i 10 minutter
- Tilføj derefter de små pasta til suppen og lad dem koge med efter pakkens anvisning
- Når pastaen er ved at være klar, tilføjer du parmesanen og rører det godt rundt til det er smeltet ud i suppen
- Til sidst tilføjer du kyllingen, der nu er gennemstegt og så er der serveret
Det er officielt efterår og koldt og vi kræver suppe. Men med al respekt for Mou, så har vi nogle gange brug for noget andet, noget nyt, måske noget med lidt mere varme på krydderierne. Den her suppe er både nem, hurtig at lave og smækfyldt med smag.
Vi starter med holdopstillingen her. Kyllingefilet, parmesan, fløde, hakkede tomater, løg, hvidløg, kyllingebouillon, cajun krydderi, olivenolie og salt og peber. Og vand, hvilket jeg altid glemmer at få med på billeder.
Start med at skære din kylling i mindre tern.
Kom kyllingen op i en skål med 1 spsk. cajun krydderi og vend det godt, så al kylling er smurt ind.
Kom olivenolie på en pande og begynd at stege din kylling.
Hak dit løg og gør hvidløg klar
Mens kyllingen steger, finder du en gryde frem og varmer olivenolie op i den. Tilføj løg og hvidløg og lad det stege i ca. 5 minutter.
Tilføj derefter 1 spsk. cajun krydderi og rør det godt sammen.
Tilføj nu de hakkede tomater.
Derefter fløden.
Og til sidst vand og de tre bouillonterninger. Du kan skifte vand og bouillonterninger ud med kyllingefond eller klar kyllingesuppe. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
Husk at holde øje med kyllingen og vend stykkerne undervejs.
Når suppen har simret i 10 minutter og bouillonterningerne er helt opløst, tilføjer du de tørre pasta. De her små pasta købte vi i Italien sidste år, men de små pastarør kaldet tubettini eller ditalini fungerer også fint. Lad pastaen koge med i suppen efter posens anvisning.
Når pastaen er næsten mør, tilføjer du parmesanen og lader suppen simre videre, til parmesanen er smeltet med. Parmesanen er også fra Italiensturen, vi købte nogle gode store stykker, rev dem, da vi kom hjem og frøs det ned. Så har vi kunnet hente lækker parmesan løbende efter behov.
Tilføj nu kyllingen som det sidste.
Og så er der serveret. Nåede jeg at tage et pænt billede af suppen i en tallerken? Nej, for jeg var sulten NU.
Den her suppe er så smækfuld af smag og varme, at den hurtigt er blevet en favorit. Og så er den altså nem at lave, så du kan roligt sætte den på madplanen, også på en travl hverdag.