Glædelig oktober

Glædelig oktober

Det er oktober og som altid på denne tid af året, bliver jeg overrasket over, hvor hurtigt året er gået og hvor lidt af alt det jeg planlage i januar, jeg har nået. Så det er godt, der snart er et ny år klar til os, med masser af tomme kalenderdage, hvor jeg helt sikkert når alt det, jeg troede jeg skulle nå i år. Og sidste år. Og året før det.

Bare fordi året er ved at nærme sig sin slutning, så har vi ikke mindre travlt herhjemme. Vi går nu en tid i møde, hvor vores sociale arrangementer pludselig tager fart. Ud over vores månedlige kaffemik med naboerne, så er der også den årlige tartelet-aften med naboerne og derefter Mortens Aften på det lokale mikrobryggeri Gaardbryg også med naboerne. Og lur mig om ikke også der kommer en “syng julen ind” aften og måske også en juletur.
Derudover er der også allerede arrangeret to julemarkedsture med min gode veninde, vores årlige juleshoppetur til Aarhus i starten af december, en hyggelig tradition vi startede sidste år.
Og så er der naturligvis Thanksgiving på gården, nu hvor vi endelig er færdige med ombygningen (indenfor). Thanksgiving kræver altid lidt ekstra, så jeg har allerede været i gang med at bage brød og lidt kager, min mor og lillebror er i fuld gang med at sikre sig præmier til vores Thanksgiving Banko, og jeg er begyndt at kigge på menuen, for at se hvilke nye ting vi skal afprøve i år. Kalkunerne går i hønsegården og venter på at blive slagtet, æbler og pærer skal henkoges, så de er klar til tærterne og jeg skal ud i en længere diskussion med Claus om, hvorfor nye retter på menuen ikke automatisk fjerner nogle af de gamle klassikere. Og så har jeg måske, måske ikke en skuffe fyldt med Thanksgiving pynt og gejl, som han ikke ved noget om endnu.

Vores niecer på Claus’ side af familien spurgte os også for nyligt til, hvornår vi holder sommerfest på gården igen (også kendt som vores Merry 4th of Hallowgiving fest). Vi startede sommerfesten i 2019, da Thanksgiving var blevet for stor og uoverskueligt, så vi trængte til at gøre noget andet for vores familier, og kom så fra det igen og har ikke afholdt noget siden den sidste fest i 2021. Men jeg kunne høre på pigerne, at det var savnet og det skal vi så have lavet om på til næste år. Det er sgu da dejligt, at de unge mennesker rent faktisk gider at være sammen med familierne på den måde.

Det gør mig glad, at kunne samle vores familier og venner til hyggeligt samvær og samtidig skabe masser af gode minder. Det skaber god lys i de mørke måneder.

Når det så er sagt, så skal vi da også have en ny opskrift i dag. Og det blev til suppe, fordi det simpelthen er suppe vejr for tiden. Koldt, blæsende og regn.

Cremet cajun-kylling suppe