Aktivitetsbokse

Kan du huske familiefesterne i din barndom? Nogle gange var du heldig, der var andre børn, du kunne lege med. Andre gange var du ved at kede dig ihjel. Især festerne med de mange sange og taler, de fester, hvor man skulle sidde pænt og stille i alt for lang tid af gangen. Jeg kan huske festerne. Heldigvis er jeg udstyret med kusiner og fætre omkring min egen alder, så ikke alle fester var kedelige, men ind i mellem kom der en fest, hvor vi ikke bare måtte løbe rundt og lege, hvor vi skulle sidde ved bordet i evigheder og se pæne ud og være stille. Og hold nu op, hvor jeg kedede mig.

Sidste år skulle vi til et par bryllupper og jeg kunne hurtigt regne ud, at ungerne måske ville komme til at kede sig. For selvom min familie er lettere tossede, så er der jo stadig en masse tid, hvor man skal sidde ved bordet og vente på maden og de voksne snakker og man må ikke bare sidde med sin mobiltelefon i hånden hele tiden. Kedelig tid. Så for at hjælpe mine papbørn og nevø og niece, lavede jeg en aktivitetsboks til dem. Nu er det jo sådan, at du kan putte hvad som helst i boksen, det er op til dig, men tænk på at komme både lidt underholdning, lidt fordybelse og lidt hygge i boksen. Jeg havde individualiseret indholdet en smule, så selvom de så ens ud, så var de alligevel forskellige og passede til hvert barn.

Mine bokse indeholdte små scrapbøger, krydsord, find ordet opgaver og tegninger de kunne farvelægge, alt sammen hentet på nettet (man kan google sig til meget), en spilleblok jeg fandt i Tiger, slik, blyanter, blyantsspidsere, tusser osv. Først koncentrerede jeg mig om de tre teenagere.

De små scrapbøger har jeg fået af en tidligere kollega, som havde købt dem i Netto en gang. Jeg er sikker på du kan finde lignende ting i Tiger, Søstrene Grene eller i diverse hobbyforretninger. De tre bøger fik naturligvis børnenes navne skrevet på.

På første side klistrede jeg teenagerens leveregler ind. Det grinede de lidt af.

Siderne fyldte jeg med krydsord og find ordet opgaver. Jeg har fundet det hele på nettet ved at google mig frem. Der findes masser af muligheder. Jeg valgte opgaver, der matchede det enkelte barn. Ingen fik ens opgaver, så de kunne ikke sidde og kigge ved hinanden.

Jeg kom også tegninger i, som de selv kunne farvelægge. Også de blev naturligvis udvalgt individuelt til hvert barn.

Så er det faktisk bare at pakke kasserne. Lyserød blyant og blyantsspidser til Freia, gul til Natasha og grøn til Patrich. Tak til Tiger. Og så naturligvis tusser, så de har noget at farvelægge med.

Så kom jeg slik og spillebøgerne i. Faktisk er alt købt i Tiger denne gang, de har så mange sjove små ting. Og de har næsten altid noget kreativt i en størrelse, der passer ned i en aktivitetsboks.

Inde i lågene skrev jeg en lille hilsen til hver af børnene. Bare lige for at fortælle dem, at de naturligvis ikke måtte fylde sig med alt slikket inden maden.

Så er det på med låget, bånd omkring og en lille note, hvor der står hvem hver boks er til og hvornår de må åbnes. Aktivitetsboksene gjorde lykke, det er absolut ikke sidste gang jeg laver det.

 

Til min nevø Anakin på 2½ lavede jeg en lille billedbog i stedet. Jeg printede nogle af mine yndlingsbilleder fra hans besøg hos os.

Så var det bare at klistre billederne i.

Og selvfølgelig navn på. Han har et fantastisk ”smil til kameraet” smil. Det kan vi takke min svigerinde for. Tak Luise. Anakin var meget glad for sin billedbog, han kunne virkelig fortælle, om alt det han har oplevet ved sin faster Anonis og onkel Claus, ud fra alle billederne.

 

Næste gang du skal holde stor fest, eller kender nogen, der skal holde fest, så overvej at lave et par aktivitetsbokse til ungerne. De koster ikke alverden at lave og som bonus, er alle børn aktiverede, ingen keder sig, ingen brokker sig og ingen hyler eller laver ballade.