Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: 5 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 3 æg
  • 200 g. sukker
  • 120 g. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 80 g. sukker til efter bagning
  • ¼ l. piskefløde
  • 1 pose frosne, optøede hindbær
  • 2 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

  • Start med at piske 3 æg og 200 g. sukker hvidt og luftigt
  • Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen og vend det sammen
  • Fordel dejen ud over en bageplade og bag den i 5 minutter ved 250 grader
  • Hæld hindbær i en si og lad dem dryppe af. Pisk fløden meget stiv med vaniljepulveret og vend forsigtigt bærrene i flødeskummet
  • Vend kagen ud på et stykke bagepapir, hvor de 80 g. sukker er drysset ud over. Tag forsigtigt det øverste stykke bagepapir af
  • Smør hindbærblandingen ud over kagen og rul den sammen på det lange led. Halver evt. kagen efter rulning, så den kan stå på en tallerken
  • Sæt den i køleskabet, så den kan sætte sig

Jeg har en tilståelse. Jeg har ikke lavet denne kage. Puh, så fik jeg lettet min samvittighed. Jeg var ikke engang i huset, da den blev lavet. Men jeg har spist af den og jeg har nydt den. Det er min mand, der har lavet den og jeg synes faktisk, han klarede det hamrende godt. Og han huskede at tage billeder og lave noter undervejs, så jeg nu kan dele opskriften med jer. Det var vel nok dygtigt af ham. Du kan variere fyldet i den præcis som det passer dig og du kan tilføje 2 spsk. kakaopulver, hvis du har lyst til en chokoladeroulade i stedet. Her har du rig mulighed for at være kreativ og legesyg, så bare giv gas.

1

Til selve dejen skal du bruge 3 æg, 200 g. sukker, 120 g. hvedemel og 2 tsk. bagepulver. Derudover skal du bruge ca. 80 g. sukker, til at vende kagen ud på, når den er bagt.

Til fyldet i denne roulade brugte min mand en pose frosne, optøede hindbær, ¼ l. piskefløde og 2 tsk. vaniljepulver.

2

Start med at slå de tre æg ud i en skål.

3

Kom derefter de 200 g. sukker ned i skålen.

4

Pisk sukker og æg luftigt og hvidt.

6

Sigt nu bagepulver og mel ned i æggeblandingen.

6-2

Du kan også tilføje 2 spsk. kakaopulver, hvis du har lyst til en brun roulade.

7

Vend forsigtigt blandingen sammen med en dejskraber.

8

Hvis din dej også ser sådan ud nu, så skulle den gerne være klar nu. Uh, kunne det ikke være skægt at tilføje blå frugtfarve nu, for at lave en blå roulade? Jeg synes det kunne være skægt. Måske det er godt, jeg ikke var hjemme, så jeg ikke kunne blande mig.

9

Find en bageplade frem, læg bagepapir på den og fordel dejen ud over den i en firkant. Bag den ved 250 grader i 5 minutter. Det var ikke længe, så jeg dobbelttjekkede med min mand, men den er god nok.

10

Læg et stykke bagepapir på bordet og drys de 80 g. sukker ud over papiret.

11

Så er kagen færdigbagt.

12

Så snart kagen er bagt, vender du den over på det sukrede papir og fjerne det øverste lag bagepapir forsigtigt.

13

Mens bunden køler af (ca. en smøgs tid), laver du fyldet. I dette tilfælde hindbærfyld. Min mand hældte hindbærrene op i en skål og lod dem dryppe af.

14

Hæld fløden op i en skål.

15

Tilføj vaniljepulveret. Vaniljepulveret afhænger selvfølgelig af fyldet, men sammen med hindbærrene er det rigtig godt.

16

Pisk fløden meget stiv. Næsten lige før det bliver smør.

17

Kom dine hindbær ned i flødeskummet.

18

Vend det godt sammen med en dejskraber. Se en flot lyserød farve. Den har min mand lavet.

19

Smør fyldet ud over kagen og rul den så sammen på det lange led.

20

Så er der roulade. Han skar den over i to, for at kunne have den på en tallerken. Nu kan du jo overveje, om du vil ælte marcipan, flormelis og hvid farve sammen til en overtræk, om du vil drysse med chokolade, eller om du bare spiser dem som de er. Du kan opbevare dem i køleskabet i 2-3 dage.

21

Fordi min mand er så dygtig og pligtopfyldende, blev han jo nødt til at skære en skive og sætte den pænt på en tallerken, så han kunne tage et billede for os. Og så var han jo nødt til at spise skiven bagefter. Det var vel nok heldigt for ham da.

21-2

Og her har vi rouladen i chokoladeudgaven med kakaopulveret. Det er vist mest en smagssag, om man synes, rouladen skal være lys eller brun. Min mand lavede begge udgaver til mc-klubben til en arbejdsdag, og de var alle helt sikre på, at de skulle smage begge kager, for der måtte da bestemt være forskel. Eller også var det bare en undskyldning, for at spise mere kage.