Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Antal: 30 stk.
Ingredienser:
- 2 dl. vand
- 4 tsk. espressokaffepulver
- 170 g. smør
- 170 g. sukker
- 2 spsk. honning
- 250 g. mel
- 4 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 6 spsk. mælk
- 2 tsk. natron
- 2 æg
- Brun farin
- Whisky
- Flødeskum
Sådan gør du:
- Kom vand, kaffepulver, smør, sukker og honning i en kasserolle. Varm blandingen op stille og roligt, lad smør og sukker smelte og sæt så blandingen i kog. Lad den koge i fem minutter og hæld så blandingen over i en varmebestandig skål og lad blandingen køle af
- Sigt mel, kakaopulver og bagepulver ned i skålen med kaffeblandingen
- Rør natron ud i mælken og hæld det ned i skålen
- Slå de to æg ud i skålen
- Bland det hele sammen og fyld muffinforme ¾ op
- Bag dine cupcakes i ovnen ved 180 grader i 15 minutter
- Lad dem køle af, inden du fortsætter
- Tag en udstikker og fjern toppen halvt ned i hver cupcake
- Drys ca. ¼ tsk. brun farin ned i hvert hul
- Dyp toppene i whisky og lad dem suge lidt
- Sæt toppene tilbage i hullerne, pynt med flødeskum og riv evt. mørk chokolade ud over toppen
Denne cupcake er udviklet specielt til vores mc-klub. I en mc-klub drikkes der en del kaffe, farmer kaffe, bmw, kaffe punch og irish coffee. Og så er vi glade for kage. Weekenden før påske har vi klargøring i klubben, så vi kan blive klar til det store træf i påsken. Og til sådan en klargøringsdag er der brug for kage. Meget kage. Jeg havde sagt ja til at medbringe kage til dagen, og vi havde allerede bestemt os for hindbærroulade. Men vi følte også, de skulle have en speciel kage. Så vi begyndte at bladre gennem bøgerne og faldt pludselig over en mocca cupcake. Så begyndte min mands hjerne ellers at arbejde og pludselig havde han fået ideen til, hvordan vi skulle lave de fine mocca cupcakes om til irish coffee cupcakes.
Klubben var bestemt ikke utilfredse med de små kager. Sjovt nok var der nogle, der ikke havde opfanget, at vi mente irish coffee cupcake bogstaveligt. Så de blev lidt overraskede over, at der var whisky i. Men irish coffee er da ikke irish coffee uden whisky. Vel?
Til disse små kun-for-voksne cupcakes skal du bruge vand, espressokaffepulver, smør, sukker, honning, mel, kakaopulver, bagepulver (det glemte jeg på billedet), æg, mælk og natron. Derudover skal du selvfølgelig bruge brun farin, whisky og fløde.
Start med at hælde 2 dl. vand i en kasserolle. Kom derefter 4 spsk. espressopulver ned i vandet.
Ned i kaffen med 170 g. smør.
Så tager vi også lige 170 g. sukker.
Og til sidst 2 spsk. honning. Det er skisme en spændende kop kaffe, det her.
Varm og smelt forsigtigt blandingen sammen, mens du rører rundt.
Når sukkeret er opløst, sætter du fuld blus under og lader det komme i kog.
Lad det koge i fem minutters tid.
Kom blandingen over i en skål og lad det køle af. Vi satte skålen ved et åbent køkkenvindue og satte os ind for at ryge.
Sigt 450 g. mel, 4 spsk. kakaopulver og 2 tsk. bagepulver ned i blandingen.
Hæld 6 spsk. mælk op i et glas og rør 2 tsk. natron ud i mælken.
Hæld mælkeblandingen ned i skålen.
Slå to æg ud i blandingen. Der er to æg her, men det første forsvandt ned under melet og ligger nu i bunden af skålen. Plop sagde det bare.
Så kan du tage håndmixeren frem og begynde at blande det sammen. Varm samtidig ovnen op til 180 grader.
Så er dejen klar. Find din muffinpande frem og læg papirforme ned i hullerne.
Fyld formene godt op med dej, omkring ¾ skal være fyldt. I ovnen med dem i 15 minutter og så ud på en rist og køle af.
Her har vi næsten alle cupcakes. De sidste er i ovnen. 30 stk. fik vi ud af blandingen.
Med en udstikker, fjerner du toppen og laver en fordybning ned i dine cupcakes. Drys lidt brun farin i hvert hul. Ca. ¼ tsk. i hvert hul.
Toppene du fjernede før, dypper du nu i whisky. Lad dem suge lidt whisky, inden du løfter dem op igen. Men pas på, de skal ikke udblødes helt.
Sæt toppende tilbage i hullerne. Så har vi kaffe, brun farin og whisky på plads. Hvad mangler vi så?
Nemlig! Der skal selvfølgelig pyntes med en god klat flødeskum.
Og bare for lige at gøre dem ekstra fine, kan du rive lidt mørk chokolade ud over flødeskummet. Se det er dælme irish coffee cupcakes, der vil noget.
Hvis du vil lave dem i en børnevenlig udgave, skal du selvfølgelig ikke tage toppene ud og dyppe i whisky. Bare pynt dem med flødeskum og lidt farverig krymmel, så du kan se forskel på børne- og voksenudgaverne.
You must be logged in to post a comment.