Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 1 time og 15 minutter
Nok til: 12 personer
Ingredienser:
- 6 dl. mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 230 g. smør
- 4 dl. sukker
- 1 citron, saft og skal
- 3 æg
- 1 ¾ dl. kærnemælk
- 450 g. rabarber
- 2 spsk. mel
Glasur:
- 2½ dl. flormelis
- Saft fra en halv citron
- 3-4 tsk. jordbærmarmelade uden bær
- Lidt vand
Sådan gør du:
- Start med at skære din rabarber i små stykker og vend det med de 2 spsk. mel. Sæt skålen til side
- I din røremaskine starter du med sukker, smør og citronskallen. Rør det godt sammen i 3-5 minutter
- Tilføj så et æg ad gangen og rør godt igennem ved hvert æg
- Kom saften fra hele citronen ned i dejen
- Dit mel har du blandet med bagepulveret og saltet. Kom nu melet i lidt ad gangen på skift med kærnemælken. Rør dejen godt sammen
- Til sidst vender du rabarberen i dejen, men gem ca. 1 dl.
- Kom dejen i en smurt og melet randform og drys de sidste rabarber ud over dejen
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt og hvis ikke, så bag videre og tjek med 10 minutters interval. Min kage fik ca. 1 time og 15 minutter
- Lad kagen køle et kvarters tid i formen, inden du vender den ud på en rist
- Når kagen er helt kold, kan du enten pakke den ind og fryse den ned til en anden god gang, eller du kan røre glasuren sammen, pynte kagen og servere den straks
Vores rabarber står rigtig flot i år og med omkring 15 planter, så har vi rigeligt med rabarber. Det giver den luksus, at vi kan lave mange forskellige bagværk med rabarber, foruden naturligvis vores meget populære jordbær-rabarber marmelade.
Jeg har jo en svaghed for bundt kager, og da jeg samtidig ved et uheld pludselig stod med 6 citroner i køleskabet, er jo her alletiders mulighed for at lave lemon-rabarber bundt cake.
Og hvis jeg skal være helt ærligt, så havde jeg netop fået en ny Kenwood røremaskine af min mand i morgengave, så den måtte straks afprøves.
Du skal bruge rabarber, kærnemælk, mel, sukker, smør, citron, bagepulver, æg og lidt salt. Vær opmærksom på, at jeg her har doblet opskriften, det er altid rart med en ekstra i fryseren.
Start med at skære din rabarber i små stykker og vend dem med 2 spsk. mel. Stil dem herefter til side.
I din røremaskine starter du med at blande sukker, mel og citronskal. Lad den køre i 3-5 minutter.
Tilføj så 1 æg ad gangen og rør det godt sammen mellem hvert æg.
Tilføj så alt saften fra citronen. Nu har vi brugt både skal og saft, det er da effektivt.
Melet har du på forhånd blandet sammen med bagepulver og salt. Kom nu først 1/3 af melet i dejen.
Derefter det halve af kærnemælken. Og gentag proceduren indtil du får det sidste mel rørt i.
Kom nu de fleste rabarber op i dejen og vend det hele sammen. Gem ca. 1 dl. af rabarberne.
Så er vores dej klar. Du tager nu din randform og smører og meler den godt.
Kom dejen i formen.
Og drys så de sidste rabarber ud over kagen.
Den skal bages ved 180 grader. Start med at give den 1 time og tjek så med et træspyd. Er dejen stadig våd, skal du fortsætte bagningen og tjekke for hver 10 minutter, indtil kagen er gennembagt.
Lad den køle et kvarters tid, inden du vender den ud på en tallerken. Du kan nu vælge at fryse den, eller du kan blande glasuren, pynte den og servere den med det samme. Den har en virkelig frisk og let smag, den smager af sommer og sol.