Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Antal: 24 stk.


Ingredienser:

  • 4 æg
  • 340 g. sukker
  • 80 g. mørk sirup
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 40 g. kakaopulver
  • 300 g. mel
  • ½ dl. mælk
  • 100 g. smør
  • 24 Toms mini chokoladeskildpadder

Sådan gør du:

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader
  • Smelt smørret og sæt det til afkøling
  • Pisk æg og sukker til det bliver helt hvidt
  • Tilsæt sirup, mælk og smør og rør det godt sammen
  • Sigt bagepulver, vaniljepulver og kakaopulveret ned i dejen og rør det godt sammen
  • Begynd til sidst at blande melet i dejen lidt efter lidt
  • Sæt papirforme i din muffinpande, fyld en smule dej i bunden af formen og sæt en skildpadde i hver form. Hæld mere dej over og sæt pladen i ovnen i 20 minutter
  • Bank dem forsigtigt ud af formen og sæt dem til afkøling

Det her er også en af de der opskrifter, jeg en gang fandt på nettet, tænkte jeg skulle lave på et tidspunkt og så glemte i den store ”lyder spændende det må jeg prøve” opskrift mappe. Og nu blev det så tid. Jeg kan ikke selv lide Tomas skildpadder, men det kan min mand, og jeg elsker at forkæle ham og gøre ham glad.

De var fantastisk nemme og hvis du ikke bryder dig om banan-chokolade muffins med dumle, men gerne vil prøve en anden muffin med dumle, så er det intet problem at skifte skildpadderne ud med dumle. Eller en anden slags chokolade/karamel ting. Jeg er i hvert fald ikke færdig med at eksperimentere med den har muffin, der kan puttes mange andre spændende ting i.

1

Ingredienserne er enkle: mælk, Tomas skildpadder, sukker, mel, kakao, bagepulver, vaniljepulver, æg, mørk sirup og smør.

2

Start med at putte 100 gram smør i en gryde og sæt det til at smelte på komfuret.

3:

Jeg kan ikke gøre for det, men hver gang noget skal smeltes, og det når ca. dette stadie, så begynder en stemme inde i mit hoved at råbe ”IT’S MELTING, IT’S MELTING, ARGH!!” Og nogle gange bryder stemmen ud og kommer ud af munden på mig (hvilket også er det mest naturlige sted for en stemme at komme ud, doh). Og hver gang stemmen begynder at råbe, så står jeg og fniser, som en 14-årig teenagedreng, der ser rigtige bryster for første gang. Jeg har altså været ved to forskellige, professionelt uddannede terapeuter og de siger begge to at jeg er normal. Jeg påstår, at de begge må have dumpet et fag i deres uddannelser, men hvad ved jeg.

4

Når smørret er smeltet sætter du det til afkøling.

5

Slå 4 æg ud i en stor skål. Det lykkedes mig for en gangs skyld at slå alle fire æg ud, uden at ødelægge blommerne. Yay me!

6

Hæld 340 gram sukker ned i skålen.

7

Pisk det grundigt, til blandingen bliver næsten helt hvid.

8

Tilføj så 80 gram mørk sirup.

9

Og hæld desuden ½ dl. mælk i skålen.

Hov ja for resten, husk at tænde ovnen på 180 grader.

10

Tilføj det smeltede, afkølede smør.

11

Sigt 2 tsk. bagepulver ned i dejen.

12

Og sigt 2 tsk. vaniljepulver ned i dejen.

13

Til sidste sigter du 40 gram kakaopulver ned i dejen. Husk at bruge rigtig mørk kakaopulver, ikke Nesquik eller sådan noget. Rør det hele godt sammen.

14

Begynd at blande 300 gram mel i dejen lidt efter lidt, mens du undervejs får det rørt godt sammen.

15

Så er dejen klar.

16

Put papirforme i en muffinpande og put en smule dej i bunden af hver form.

17

Sæt en mini skildpadde i hver form. Eller en dumle. Eller hvad kan jeg ellers finde på at putte i? Vær kreativ.

18

Hæld yderligere dej over hver skildpadde, så formene er næsten fyldte. Sæt dem i ovnen i 20 minutter.

19

Så er vores muffins klar. Du puffede flot op i formene og jeg måtte vende muffinpanden på hovedet for at få dem ud, men ud kom de og hvor er de flotte. God vide om ikke en god karamel-frosting ville være super på dem her?

20

Jeg tillod mig at skære en over, så du kan se, hvordan de ser ud indeni. Bagefter spiste min mand den. Intet går til spilde her hos os.