Blomsterkugler på dåse

Freia er som sagt i fuld gang med at tømme Pinterest for ideer til sin konfirmation og blandt de mange ideer hun har fundet, er der denne søde bordpynt. Den kan jo faktisk bruges til enhver form for fest, eller hvis du er en af den slags mennesker, der ikke kan holde rigtige blomster i live, så kunne de her jo være en ide. De kan garanteret også bruges som en pæn måde at skjule en pengegave på. Mulighederne er mange, vær kreativ, kun fantasien sætter grænser.

Først tog Freia mig med i Panduro, hvor hun udvalgte to flamingokugler. Dem maler vi grønne, fordi vi kan, fordi vi har lyst og fordi vi synes, det giver god mening.

For at hjælpe os selv lidt, så vi ikke skal holde ved dem og få maling på fingrene, satte vi dem på grillspyd. Så havde vi noget at holde ved.

På med en masse grøn maling, vi elsker at male.

Vi satte dem til tørre i et syltetøjsglas, dem har jeg jo rigeligt på lager af. Man ved aldrig hvornår man har brug for et syltetøjsglas. Vores eneste fejl var at sætte glasset på kanten af bordet, hvilket gav Tayson mulighed for at snuse til de grønne bolde og få maling på snuden. Vi gav dem to omgange, bare for at være sikker på det dækkede. Jeg tror faktisk ikke det var nødvendigt, men pyt med det, nu var vi jo i gang.

Så tog vi to dåser frem, en lille majsdåse og en lidt større tomatdåse. De fik to omgange sort maling. Det havde måske været nemmere, at spraymale dem, men jeg har kun kobber, hvid, blå og grøn og det passede ikke barnet. Sort sagde hun, så sorte de blev.

Da Freia var i Panduro med sin pung, aka mig, udvalgte hun også disse fine udstikker-dimser med blomster. Vi tog den mellemste og den største.

Og så gik vi ellers i gang. Vi lavede en kæmpe portion hvide blomster i begge størrelser og derefter røde blomster i begge størrelser. Vi brugte almindelig papir, det er ikke nødvendigt at bruge karton. Og du behøver ikke bruge rød og hvid, du kan jo bruge lige netop de farver, der passer med dit farvetema.

Da vi nu var i Panduro fandt vi også de sødeste knappenåle med gule hoveder. Kunne det være mere perfekt, når nu de skal bruges til midten af blomsterne? Jeg lavede en kugle med stor hvid – lille rød kombination af blomsterne. Freia lavede sine blomster modsat. Knappenålen ned i midten og vupti, så har du da bare den fineste lille blomst.

Jeg håber du har gættet næste skridt, ellers skal jeg nok hjælpe dig lidt her. Stik nålen ned i flamingokuglen. Fyld kuglen med alle de fine blomster, gerne lidt tæt, de må gerne få hinanden til at flappe op. Det er jo blomster, de er ”levende” og skal ikke bare ligge fladt ned.

Vi satte kuglerne ovenpå dåserne, inden vi satte blomster på den nederste del af kuglen. Der er jo ingen grund til at sætte blomster på den del, der skal ned i dåsen. Vi pyntede også hurtigt dåserne med et lille blondebånd, bare for at gøre dem lidt tøsede. Det gik lidt stærkt og det var lidt klistret, så båndet blev lidt skævt, men det retter vi op på i anden omgang.

Jeg ved næsten ikke om den lille kugle med hvid-røde blomster eller den store kugle med rød-hvide blomster er min favorit. Søde er de i hvert fald og mit hoved fyldes med ideer. Hvis man nu sætter blomster hele vejen rundt og et bånd i, så kan de hænges pænt op. Eller du kan bruge dåsen til at gemme penge i, pakke blomsten pænt ind i cellofan og lave en fin pengegave.