Blondeinvitationer

Freia skal konfirmeres i år og hun er så småt i gang med at tænke på forberedelserne. Indtil videre har hun valgt et farvetema, rød, hvid og sort. Hun har samtidig opdaget Pinterest og stjæler gladelig min telefon for at sidde og finde ideer til bordpynt, bordkort, invitationer osv. Jeg har lavet en mappe til hende, der hedder konfirmation, så hun kan samle ideerne derinde, og indtil videre ser det ud til, at hun skal holde minimum 5 fester med de mange ideer hun har fundet. Nu er det da heldigvis sådan, at hun også har fødselsdage ind i mellem, så vi begyndte så småt at afprøve hendes mange ideer sidste år. Hun er heldigvis velsignet med en papmor, der gladelig afprøver ideerne, også helt uden anledning, for det kan garanteret bruges til hjemmesiden.

Lige denne ide er helt fantastisk og faktisk også en ide jeg selv faldt for, da min lillebror og svigerinde søgte inspiration til deres bryllup. Den er enkel, den er romantisk, den er fin og så er den bare totalt piget. Dette var en af hendes ideer til hendes konfirmationsindbydelser så ved hendes fødselsdag i september afprøvede vi ideen.

Du skal bruge karton i den farve, du nu har valgt, de der fine papirs-blonde-serviet-dimser vi alle husker fra vores barndom. Hold nu kæft hvor har jeg malet på mange af dem til diverse familiefester. Så skal du bruge noget snor, tråd eller garn i den rigtige farve, en limstift og teksten til indbydelsen.

Jeg valgte selv at kalkere skriften over på kartonet, for derefter at tegne det op med forskellige tykkelser sort pen. Havde jeg haft en printer til min rådighed, havde jeg nok valgt at printe direkte på kartonet. Indbydelsen er skrevet med adskillige forskellige skrifttyper og størrelser, det er vist moden.

Der er plads til tre invitationer pr. ark. Altså del hver ark karton i tre stykker, så passer det bedst med blonde-serviet-dimsen.

Så er vores invitationer klar.

Freia gik i gang med at komme godt med lim på bagsiden af hver invitation, mens jeg foldede serviet-dimserne omkring en u-limet invitation, for at give Freia nogle bøjede kanter at lægge invitationen efter.

Altså sådan her. Først en u-limet invitation på, fold serviet-dimsen ind over, lim invitationen og sæt den fast på serviet-dimsen.

Rød og hvid er altså ikke en dårlig farvekombination her, de bliver da bare fine.

Tag så dit bånd, find nogle huller der passer ovenpå hinanden i begge sider, træk båndet igennem og bind en lille sløjfe. Freia og jeg var enige om, at et sort bånd jo havde været helt perfekt, hvis disse skulle bruges til hendes konfirmation, men rød bånd er bestemt også flot.

 

Så er der 6 flotte invitationer klar til hendes 13-års fødselsdag. Nu skal de bare uddeles til familien og så håber vi de alle vil komme til kaffe og kage.