Jeg så et billede af denne pizza, jeg mener tærte, eller jeg mener pizzatærte, første gang for nogle måneder siden. Jeg ledte efter opskriften til den og fandt den også, men på en, tror jeg nok, russisk hjemmeside. Nu er mit russisk ikke voldsomt godt, så jeg trykkede på den der knap, der oversætter en hjemmeside. Dernæst printede jeg den og lagde den i ”opskrifter, jeg skal have afprøvet snarest” stakken.
I går fandt jeg den så frem igen og begyndte at læse. Det var ca. der, jeg opdagede, at den der oversæt-knap er elendig. Den nu oversatte opskrift indeholdte ord som: braklægning, obmyat, podpylit, blindprøven, testen, prischipnut, fnug olie, proofing og towelie. Den sluttede dog af med ordene Bon apetit. Den del forstod jeg, resten var rent og skær volapyk.
Så jeg bestemte mig for at prøve mig frem og forsøge at genskabe billedet på min egen måde. Og jeg må sige, det lykkedes ret godt.
Min papsøn så det færdige resultat og glædede sig til at smage tærten. Derfor bestemte jeg mig for navnet pizzapie til denne her. Og inde i mit hoved gik jeg rundt resten af dagen og sang: When the moon hits your eyes, like a big pizzapie that’s amore. When the world seems to shine, like you’ve had too much wine, that’s amore.
Jeg valgte altså en lille genvej her og tog to pakker Maizena pizzadej. Du kan selvfølgelig lave din egen fra bunden, hvis du synes. Jeg var doven i dag, så jeg tog den nemme løsning. Derudover skal du bruge en pakke skinkestrimler, eller tern, en dåse hakkede tomater og noget revet ost. Tag dig ikke af mængden af skinke og ost her, jeg overdrev vist en smule.
Tag skinken og hak den fint. Jeg bruger altid min Tupperware minihakker, som jeg absolut ikke kan leve uden.
Sådan skal det gerne se ud, når du har hakket det. Fint og småt.
Hæld dernæst de hakkede tomater op i en miniblender og tilføj de krydderier, du lyster. Jeg tilførte rigeligt med oregano og basilikum.
Giv det en tur med mineblenderen, så der ingen klumper er.
Lav derefter din dej. I dette tilfælde var det bare at hælde melet i en skål og tilføje vand. Nemmere bliver det ikke.
Tada, min dej er klar. Jeg lavede begge pakker dej, for jeg var ikke sikker på, at en pakke var nok.
Rul dejen ud til 2-3 mm. tykkelse, tag en 7,5 cm. udstikker og lav masser af små skiver.
Læg skiverne på et skærebræt. Eller i hvert fald, fjern dem fra den overflade, hvor du ruller ud.
Kom en smule tomatsauce på hver skive.
Dernæst en smule hakket skinke på hver skive. Du kunne for den sags skyld også bruge brunet oksefars, seranoskinke eller hvad du nu har lyst til. Vær kreativ.
Derefter topper du af med en smule revet ost. Husk altid at bruge friskrevet ost, det er altså bare bedre.
Fold hver skive på midten, og dernæst folder du den igen, så den ligner en kvart skive.
Sæt den foldede pizzaskive i et godt smurt tærtefad. Og gentag en hel masse gange.
Fyld tærtefadet med små foldede pizzaer. Ser det ikke fedt ud? Jeg er helt vild med ideen.
Pisk et æg med en smule koldt vand og pensl pizzatærten inden du sætter den i ovnen i 35-40 minutter ved 180 grader.
Så er der færdig pizzapie. Det duftede fantastisk. Og så rigtig godt og lækkert ud. Og smagte helt fantastisk.
Jeg brugte to pakker pizzadej, fordi jeg troede en ikke var nok. Det viste sig, at to pakker pizzadej var nok til to pizzapies. Hurra for det!! Denne ene brugte ungerne og jeg som madpakke dagen efter, da vi besøgte Bork Vikingehavn. Jeg er vild med dem. Og jeg er sikker på, at du kan finde masser af anvendelsesmuligheder til disse pizzapies.
____________________
Forberedelse: 45 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Nok til: 2 pies
____________________
Ingredienser:
2 æsker Maizena pizzadej (eller pizzadej efter eget valg)
1 pakke skinkestrimler
1 dåse hakkede tomater
Oregano, basilikum osv.
Revet ost
____________________
Hak din skinke rigtig fint. Hak også tomaterne rigtig fint og tilføj de krydderier, du ønsker.
Lav din pizzadej, rul den ud og brug en 7,5 cm. udstikker til at lave en masse små pizzaskiver.
Smør tomatsauce på hver skive og kom derefter lidt skinke og ost på.
Fold hver skive på midten og fold den dernæst igen, så den ligner en kvart skive. Sæt de foldede skiver ned i en godt smurt tærteform.
Pisk et æg med lidt koldt vand og pensl dine pizzapies. Bag dem i ovnen i 35-40 minutter ved 180 grader.
Server lun eller gem en til madpakken til en god dags udflugt.
Skift skinken ud med hvad du nu lyster, lav en pesto/peberfrugt udgave, vær kreativ. Fyld din pizzapie med præcis det, du lyster. Uh jeg fik lige en ide. En tyk hvidløgsolie og ost. Så har du dit eget lækre hvidløgsbrød med ost. Det skal afprøves.
You must be logged in to post a comment.