Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 1 tærtedej
- 2½ dl. sukker
- 3 spsk. brun farin
- ½ tsk. salt
- 2½ dl. glukosesirup/majssirup
- ¾ tsk. vaniljepulver
- ¾ dl. smeltet smør
- 3 æg
- 2½ dl. hakkede pekannødder
Sådan gør du:
- Start med at smelte en klump smør og sæt det derefter til side
- Hak dine nødder, mål op og stil dem til side
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen
- Bland brun farin, salt, vaniljepulver, æg, glukosesirup og smeltet smør i en skål
- Går en tærtebund klar og hæld nødderne ned i bunden
- Hæld glukoseblandingen ud over nødderne, dæk kanterne til med sølvpapir og sæt den derefter i ovnen ved 180 grader i 30 minutter
- Efter 30 minutter tager du sølvpapiret af og vier den yderligere 20 minutter. Hvis den derefter stadig er for flydende, lægger du et stykke sølvpapir over tærten og bager den videre, til den bliver fast
Denne tærte er en absolut favorit i min familie. Især min mand er helt vild med tærten, han bad om at jeg lavede den til hans fødselsdag og vi laver den altid til Thanksgiving. Selv er jeg overhovedet ikke vild med denne tærte, men det skyldes, at den hovedsageligt indeholder nødder, og jeg har bildt mig selv ind, at jeg ikke kan lide nødder. Den er nok heller ikke den bedste tærte at servere, hvis en af dine gæster ikke tåler nødder, ellers tager festen pludselig en helt anden drejning.
Men hvis du er omgivet af nødde-tosser eller nødde-nødder (tihi), så lav endelig denne tærte. Den er ulækker, den er tung, den er på ingen måde i nærheden af at være sund, men den er yderst populær i min familie.
Til denne enkle, men ulækre tærte skal du bruge 2½ dl. hakkede pecannødder, 3 æg, smør, vaniljepulver, glukosesirup, salt, run farin og sukker.
Start med at smelte en klat smør. Du skal smelte nok til at du får ¾ dl. smeltet smør ud af mængden. Omkring 100 g. giver ca. den mængde du skal bruge. Når smørret er smeltet sætter du det til side lidt.
Hak dine pecannødder til du har ca. 2½ dl. Det må gerne være en blanding af større og mindre stykker. Og det er vigtigt at du hakker først og måler op bagefter. Hele nødder fylder nemlig en hel del mere, end hakkede, så du får ikke nok nødder, hvis du måler dem op, før du hakker. Stil dine hakkede nødder til side.
Start med at komme 3 spsk. brun farin op i en skål.
Kom derefter ½ tsk. fint salt ned til farinen.
Og ¾ tsk. vaniljepulver.
Slå dine æg ud i en ny skål og pisk dem sammen.
Kom derefter æggene over i skålen til farinen.
Tag nu 2½ dl. glukosesirup og hæld det ned i skålen. Det virker som voldsomt meget, det ved jeg godt, men vi skal bruge det hele.
Til sidst hælder du ¾ dl. smeltet smør ned i skålen.
Pisk nu blandingen sammen med et almindeligt piskeris. Det er en sjov blanding og den ser rigtig ulækker ud, men det bliver godt til sidst. Påstår min mand i hvert fald.
Så er blandingen klar.
I en tærteform har du selvfølgelig gjort en tærtebund klar. Hæld nu alle nødderne ned i bunden.
Og hæld derefter glukoseblandingen ud over nødderne. Lige nu tænker du, at alle nødderne ligger i bunden af tærten, men vent fem minutter.
Efter få minutter har nødderne fordelt sig i forskellige lag. Dæk kanterne til med sølvpapir, så de ikke bliver brændte. Sæt tærten i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Derefter fjerner du sølvpapiret og giver tærten yderligere 20 minutter. Hvis den stadig føles alt for flydende, lægger du et stykke sølvpapir over tærten, så nødderne i toppen ikke brændes, og bager den videre, til den begynder at blive fast.
Så er min tærte klar. Serveres evt. med vaniljecreme, vaniljeis, eller creme fraiche.