Det er snart jul

Det er snart jul

Ganske kort nåede vi i to dage at have lidt sne. Det føltes næsten som jul og jeg skyndte mig at gå i gang med at bage julesmåkager til den store guldmedalje. Dels skal jeg bruge nogle til en julekalender, jeg og en af mine naboer har planlagt at lave til en af vores andre naboer. Og dels tænker jeg at både Claus og håndværkere vil værdsætte lidt småkager.

I går var jeg derudover på tur med min veninde Lianne til Aarhus, for at shoppe lidt julepynt. Vi nåede da både forbi BilligBlomst, Plantorama, Rigtig Kaffe, Bones, Bilka og Kirppu, inden turen gik hjem igen. Og i næste uge går turen til London med Claus, min bror Henrik og hans mand Brian til en forlænget weekend med mere juleshopping. Og vi har også været på juletur med naboerne forrige søndag. Det kan godt være, at vi ikke bliver klar til at kunne pynte meget op i år, men jeg har dælme tænkt mig at være forberedt til næste år. Og som jeg har prøvet at forklare både Claus og min mor, så kræver det altså en del mere julepynt, at gå fra et juletræ på ca. 1,5 m. til et på 3-4 m.

Byggeriet herhjemme går nu noget hurtigt fremad. Loftet i stuen er næsten færdig og der er ved at blive gjort klar til de to store gavlvinduer. I denne uge kommer der til både at være maler, elektriker og tømrere i huset. Og i næste uge gulvfolk. Vi kan nu snart se en ende på det og jeg begynder virkelig at glæde mig til, at kunne sidde i min sofa i en stue med god plads, spise ved et rigtigt bord igen og at kunne gå i mit køkken uden træsko på. Mest af alt glæder jeg mig til at kunne gøre mine køkkenskabe og skuffer grundigt rent på lørdag, for 100 års gammel støv mellem 4 lag lofter sviner gevaldigt, når det pilles ned.

I dag fejrer vi at det er tirsdag med to nye opskrifter til slowcookeren (et køkkenredskab, der har været brugt en del de sidste par uger med svingende og begrænset adgang til køkkenet). Kalkunlår på to måder. Jeg har altid elsket kalkunlår, men har haft mit bøvl med de der lange sener, som ikke altid har været samarbejdsvillige. En tur i slowcookeren og så kan de trækkes ud uden det mindste modstand.

Krydrede kalkunlår

Marinerede kalkunlår