Foderhuse af pantflasker

Sidste år fandt min mor og hendes kæreste nogle kæmpe grankogler til mig. Jeg tog en hel masse med hjem, tørrede dem og gemte dem væk. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre ved dem, men jeg vidste, at jeg ikke kunne leve uden dem. Især min gode veninde Susanne grinede af mig, rystede på hovedet og undrede sig over mig. Det gør hun nu så tit, så det kommer egentlig ikke bag på mig. Da jeg fandt dem frem igen et par måneder senere, var nogle af dem blevet så tørre, at de faldt fra hinanden. Puf sagde det nærmest bare, og så lå en del af mine fine store grankogler i en milliard dele i kassen. Okay jeg talte ikke, så jeg ved ikke om der præcis var en milliard dele, men der var i hvert fald pænt mange. Jeg blev lidt ærgerlig over, at jeg ikke havde fået dem brugt endnu, men jeg smed de mange smådele ud og gemte de sidste 10 grankogler, der stadig var hele.

På Pinterest er der mange gode ideer og blandt dem fandt jeg to ideer med pantflasker, som jeg kombinerede, ændrede lidt i, tilføjede mit eget tvist og ud af dette kom der disse to fine foderhuse.

1

Du skal bruge en vasket og tør pantflaske, limpistol, maling, lidt ild, måske en pind og så træstykker eller grankogle i en milliard dele til tagsten. Og en skarp kniv. Det er altså ikke helt for børn det her, der bør bestemt være voksen tilsyn. Det er der også altid, når jeg leger med knive.

2

Start med at skære et hul i flasken et stykke nede. Jeg skar mit hul, hvor flasken er smallest. Det skal være stort nok til, at en lille fugl kan komme ind efter maden.

3

Jeg brugte en stormlighter til forsigtigt at smelte kanten, så den blev blød og alle skarpe kanter blev glattet ud.

4

Så begyndte jeg at male den. Jeg ville have brugt brun, men jeg har glemt at købe brun, så den blev sort i stedet for. Den fik to lag, inden jeg var tilfreds.

5

Så tog jeg en af mine store grankogler, delte den i en milliard dele og begyndte at lime delene på den øverste del af flasken.

6

Lidt flere grankogle….. Øh hvad pokker hedder de? Grankogleflager? Lad os kalde dem det. Du kunne også bruge ispinde, du har skåret i små stykker. Du kan egentlig bruge hvad der passer dig, bare det er vejrbestandigt.

7

Bliv ved at sætte flager på hele vejen op.

8

Under hullet lavede jeg et mindre hul, hvor jeg satte en pind fast. Dernæst malede jeg vinduer på den og en kan om åbningen, inden jeg fyldte den med fuglefoder.

Den lille ved siden af er også en 1½ liters flaske. Jeg har skæret den glatte midterdel væk (den del hvor etiketten sidder), vendt grankogleflagerne den anden side ud og lavet en firkantet dør med pind under, inden jeg limede taget fast på den og fyldte den med fuglefoder. Så er det bare at sætte låget på igen, binde en snor fast om toppen og hænge dine nye foderhuse op. Hvis man er lidt mere kunstnerisk anlagt end mig, kan man evt. pynte dem lidt mere med vinduer, døre, hvad ved jeg, fantasien sætter grænser.