Fuglefoderrør

Da jeg startede i skole i 19…..89 (WHAT?!?!) lærte vi de fire årstider.

Forår: marts, april og maj.

Sommer: juni, juli og august.

Efterår: september, oktober og november.

Vinter: december, januar og februar.

Er jeg den eneste, der tænker, at det ikke helt holder længere? Den astronomiske kalender rykker det hele en måned. I den hedder det i stedet:

Forår: april, maj og juni.

Sommer: juli, august og september.

Efterår: oktober, november og december.

Vinter: januar, februar og marts.

Jeg tror, vi skal til at holde os til den astronomiske kalender i stedet, for jeg skal da lige love for, at vinteren startede med manér, da det nye år startede. Fra den ene dag til den anden var der frost, sne, kulde, Kong Vinter har rigtig fået fat i landet. Og det betyder, at vi skal hjælpe vores små fjerede venner. De har brug for fedt, foder og brød fra os, så de kan holde varmen vinteren over. Her får du verdens nemmeste foderrør og ungerne vil elske at hjælpe med at lave dem.

1

Du skal bruge tomme toiletrullerør, lidt snor, nogle pinde fra haven, peanutbutter og fuglefrø.

2

Start med at laver to huller i toppen og bind snoren fast i hver side. Nu kan den hænges op.

3

I den modsatte ende laver du to større huller i hver side og stikker en pind igennem.

4

Gør det samme på det andet led. Nu er der fire pinde til de små pippere at sidde på.

5

Smør peanutbutter på røret over pindene. Et godt tykt lag, så der er noget til frøene at sidde fast i.

6

Tag pindene og snoren af og rul røret grundigt i fuglefoderet. Det klistrer godt fast. Sæt derefter pindene i røret igen og bind snoren fast i toppen igen. Og så er det bare ud i træerne i haven med dem. Du kan lave så mange, som du har toiletrullerør til.

7

Halløjsa lille pipper, spis løs.

8

Det er helt fornøjeligt at sidde i stuen og kigge på fuglene, der kigger rørene an, sætter sig på toppen eller på pindene og derefter prøver sig frem. Da først den første lille fugl havde fanget ideen, kom alle de andre med. Jeg håber du har gemt en masse toiletrullerør på det sidste, for når først du går i gang, er det svært at stoppe igen.

En enklere metode er at smøre hele røret ind i peanutbutter, rulle det og sætte det i træet ved at lade det glide ned over en gren. Så slipper du både for at sætte snor og pinde i den.