Forberedelse: 2 minutter
Tilberedning: ca. 15 minutter
Nok til: 15 personer
Ingredienser:
- 200 g. sukker
- 2½ dl. vand
- 250 g. tranebær
- Kanel
- Muskatnød
- Skrællen fra en appelsin
Sådan gør du:
- Sæt vand og sukker til at koge
- Tilsæt tranebær, muskatnød, kanel og skrællen fra en appelsin
- Lad det koge i ca. 10 minutter til bærrene er sprunget
- Hæld saucen op i en skål og sæt den i køleskabet et par timer. Det gør saucen tyk og syltetøjsagtig og altså overhovedet ikke som en sovs der kan hældes ud på tallerkenen
Du kan med fordel lave cranberry sauce dagen før, du skal bruge den.
Til enhver rigtig Thanksgiving hører cranberry sauce. Det fungerer lidt på samme måde, som når vi spiser ribsgele til dyrekølle i Danmark. Og så er det fantastisk nemt at lave. Hurra for nemme retter.
Også denne opskrift er fra TV2 Sport’s Mere popcorn.
Det her er super nemt, så ingen undskyldning. Find 250 g. friske tranebær (eller frosne, du har tøet op på forhånd), 250 g. sukker, 2½ dl. vand, kanel, muskatnød og skrællen af 1-2 appelsiner.
Start med at koge sukker og vand op. Husk at røre lidt i det ind i mellem.
Mens sukker og vand hygger sig, kan du jo tage et juliennejern (sådan en havde jeg åbenbart) og lave gode lange strimler af appelsinskræl.
Når sukkervandet koger, hælder du alle tranebær i, rører hurtigt rundt en enkelt gang og lægger låg på. Tro mig, du vil have låg på her, ellers angriber tranebærrene dig.
Når det har kogt i 10 minutters tid, skulle de værste angreb gerne være overstået og du kan nu krydre tranebærrene. Først tager vi ¼ tsk. muskatnød.
Og derefter tage vi ½ tsk. kanel og hælder ned i gryden. Rør det godt rundt og nyd duften.
Kom appelsinstrimlerne ned i gryden og lad det koge med et par minutter.
Tag så gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.
Hæld tranebær saucen i en skål eller op i et pænt opbevaringsglas og lad den køle helt af. Som regel er min lavet dagen i forvejen, så den er godt kold til Thanksgiving Dinner.
You must be logged in to post a comment.