Forberedelse: 20 minutter + den tid stuffingen tager at lave
Tilberedning: 6 timer
Nok til: 15 personer, hvis der også er godt med tilbehør og stuffing tilberedt i et fad ved siden af
Ingredienser:
- Stuffing
- Kalkun på 4,8 kg.
Sådan gør du:
- Rens kalkunen grundigt inde og ude, fjern alt indmad, men smid det ikke væk. Fyld så meget stuffing i kalkunen, som overhovedet muligt og sæt derefter lårene fast i skindstykket igen
- Læg kalkunen på en bagerist, sæt stykker af spæk fast ud over hele kalkunen og pak den derefter ind i bacon. Især vingerne er vigtige at pakke ind, så de ikke bliver tørre
- I en bradepande lige under kalkunen fylder du godt med vand i, og lægger indmaden ned
- Giv kalkunen 4 timer ved 170 grader, hvor du en gang i timen pøser væde fra bradepanden over kalkunen
- Vend kalkunen efter de fire timer, læg yderligere bacon på og giv den herefter to timer mere ved 140 grader
- Parter og server og husk masser af gode tilbehørsretter
Hovedpersonen ved hvert års Thanksgiving Diner med familien. Hvert år får mine papbørn lov til at navngive kalkunen og i 2014 hed den altså Gurli. Min papsøn var noget bekymret året forinden. Han var ikke sikker på, at vi kunne spise kalkunen, når nu vi havde navngivet den. Men det gik nu altså glimrende.
Når det kommer til kalkunen, er det en klar mandeopgave i vores hus. Det er altid min mand, der tager sig af kalkunen, fylder den, tilbereder den og parterer den. Men lige netop i 2014 havde min mands firma valgt at sende ham til Norge i dagene op til Thanksgiving, så jeg måtte selv i gang med at lave stuffing, rense kræet, fylde den og gøre den klar. Heldigvis tog han over på selve dagen, da den skulle tilberedes. Det tror jeg altså ikke, jeg kunne klare.
Først lægges Gurli ned i håndvasken og renses grundigt indvendig og udvendig. Hende her er et prægtigt eksemplar på 4,8 kg. Sørg for at få alt indmaden ud, fjern alle de sidste rester af fjer og smæk hende så op på bordet.
Min lillebror har nogle gange en syg tankegang. Han synes I skulle se, hvordan den rensede Gurli ser ud. Nej vi er ikke helt normale i min familie, men hvor ville det også være kedeligt.
Så er det ellers bare med at fylde stuffing i kræet. Efter det her billede grinede min lillebror med ordene ”nu kommer dine bryster på hjemmesiden ha ha”. Små brødre altså nogle gange, suk! Men så lærte han mig at beskære billederne inden de kommer på hjemmesiden, så jeg griner sidst, ha ha.
Jeg stoppede og jeg proppede og jeg fyldte og begyndte at føle mig som ulven der kæmpede forgæves mod den tredje lille gris, men måtte hurtigt erkende, at der var langt mindre plads i kalkunen end beregnet. Jeg havde lavet stuffing nok til adskillige kalkuner.
Da der ikke kunne være mere stuffing, satte jeg benene fast i den løse skind over gumpen og satte den i køleskabet til dagen efter.
Min kære mand tog en pakke spæk og skar den i tern på 3 x 3 cm. og satte det fast ud over kalkunen med tandstikkere. Dernæst lagde han adskillige skiver bacon ud over den.
I den dybe bradepande under kalkunen, lå der vand og indmad fra kalkunen. Den fik 4 timer ved 170 grader, hvorefter han skruede ned til 140 grader i yderligere to timer. Undervejs holdt han øje med, at der var væske nok i bradepanden og vendte Gurli inden han skruede ned, samt lagde yderligere bacon på. Det er især vigtigt at lægge en skive bacon ud over vingerne, så de ikke bliver tørre.
En gang i timen pøsede han væden fra bradepanden ud over Gurli, så hun ikke blev tør.
Da Gurli var færdig, var min mand lige hurtig nok til at partere hende, så jeg nåede ikke at få et billede af det færdige resultat, så nu må du begynde at lege sammel-selv kalkun her.
You must be logged in to post a comment.