Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Nok til: 8 tacos


Ingredienser:

Rejer

  • 700 g. vannamei rejer
  • Olivenolie
  • 1 tsk. chilipulver
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. spidskommen
  • Salt og peber

Slaw

  • 1 spidskål i tynde strimler
  • 1-2 rødløg i små tern
  • 1 jalapeno hakket fint
  • 1¼ dl. mayonnaise
  • 1¼ dl. creme fraiche
  • 2 spsk. limesaft
  • ¼ tsk. salt

Desuden

  • 8 tacoskaller
  • 1 avocado i tynde skiver
  • Limebåde

Sådan gør du:

  • Snit dit spidskål i tynde strimler, skær dit rødløg i små tern og hak jalapenoen fint
  • Kom alle tre dele op i en skål
  • Bland mayonnaise, creme fraiche, limesaft og salt
  • Bland dressingen med spidskål, rødløg og jalapeno og stil det til side. Slawen kan laves et par timer i forvejen og stilles på køl uden problemer
  • Bland chilipulver, røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, salt og peber i en lille skål
  • Skyl rejerne godt og tjek at alle tarme og haler er fjernet er fjernet
  • Varm olien op på en pande
  • Kom rejer og krydderier på panden og rør det godt sammen
  • Lad rejerne stege i få minutter
  • Lun samtidig tacoskallerne
  • Anret dine skaller med slaw, rejer, avocadoskiver og limebåde

De her tacos med rejer er hurtigt blevet en af favoritterne her i huset. Det er ualmindeligt hurtig at lave, smager fantastisk, er lidt en hyggeligt fredag-aften-smovseret og sviner helt exceptionelt.

Slawen er simpelthen så lækker og kan bruges i andre sammenhænge også. I aften skal vi f.eks. have tacos med den her slaw og en pulled pork, der kom på Traegeren kl. 9 i morges.

Vi skal bruge store rejer, tacoskaller, spidskål, creme fraiche, mayonnaise, rødløg, jalapeno, lime, avocado, hvidløsgspulver, røget paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber.

Snit dit spidskål fint, jeg bruger gerne et rivejern.

Kom spidskål, rødløg og jalapeno op i en skål.

Bland mayonnaise, creme fraiche, limesaft og salt i en skål.

Kom dressingen op i skålen og bland det hele sammen.

Stil din slaw på køl, til du skal bruge den. Den kan sagtens laves et par timer i forvejen.

Rens dine rejer, tjek for tarme og fjern eventuelle halerester.

Bland dine krydderier i en lille skål.

Kom olie på en pande og varm det op.

Kom rejer og krydderier på panden og vend det godt sammen.

Lad dem stege et par minutter, de skal have ganske kort tid.

Din avocado skæres i tynde skiver.

Lun dine tacoskaller og placer dem i de dertil indrettede tacoholdere.

Start med at komme godt med slaw i skallerne.

Top med rejer i rigelige mængder, avocadoskiver og eventuel en limebåd. Serveres med rigeligt køkkenrulle eller servietter.