Forberedelse: 45-60 minutter
Tilberedning: 35-45 minutter
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 1 hel kylling eller 3 kyllingefilet
- 7 dl. ukogt spaghetti i 5 cm. længde
- 2 dåser Campbells mushroom soup eller to glas champignon og lidt ekstra kyllingevand
- 7½ dl. revet cheddar
- 1 grøn peberfrugt i tern
- 1 stort løg i tern
- 1 glas syltede paprika, drænet og skåret i mindre stykker
- 5 dl. vand fra kyllingen
- 1 tsk. krydret salt
- ¼ tsk. cayennepeber
Sådan gør du:
- Start med at koge den hele kylling i 45 minutter eller kyllingefileterne i 30 minutter
- Tag kyllingen op og lad den køle inden du piller kødet af benene, eller skærer fileterne i små tern
- Gem 5 dl. vand fra kyllingen til senere
- Kog spaghettien i resten af vandet i gryden, men kun til den er al dente. Altså stadig lidt hård i midten, den må bestemt ikke være gennemkogt
- Hæld vandet fra spaghettien
- Når du har skåret peberfrugt, løg og syltet paprika i mindre tern, blander du kyllingekød, spaghetti, grøn peber, løg og syltet paprika i en stor skål
- Tilføj krydret salt og cayennepeber og rør det hele godt sammen
- Hæld champignonsuppen i skålen og rør grundigt sammen. Og husk, hvis du synes der mangler champignon, så tag et glas, dræn dem og hæld dem i
- Hæld 5 dl. cheddar ned i skålen og begynd at tilføje kyllingevandet lidt efter lidt
- Blandingen skal være til at røre rundt i, men ikke vandet. Det er ikke sikkert du skal bruge alle 5 dl. kyllingevand, du er nød til at mærke dig frem
- Hæld hele miksen op i et ildfast fad, drys de sidste 2½ dl. cheddar over og sæt det i ovnen ved 175 grader i 35-45 minutter
- Du kan også undlade at drysse ost over, lade blandingen køle af og fryse den i op til seks måneder. Tø den op, drys osten over varm den op i ovnen i 35-45 minutter ved 175 grader
- Hvis osten begynder at blive brændt dækker du hurtigt fadet til med sølvpapir
Denne opskrift er også fundet ved min madguru The Pioneer Woman. Efter jeg har oversat den til dansk og omregnet målene, er det blevet en af vores go to opskrifter, når vi mangler noget lækkert og nemt til aftensmad. Jeg har på disse billeder lavet en dobbeltportion og smidt halvdelen af det i fryseren. Det var et forsøg, men det var et meget vellykket forsøg. Det var fantastisk at kunne hive det ud af fryseren, lade det tø op, drysse ost over og så bare smække det i ovnen. Det skal måske lige have 10 minutter ekstra, når det har været frosset, bare for at få det ordentligt gennemvarm, men ud over det, er der ingen ekstra arbejde i det overhovedet.
Du kan nøjes med en hel kylling pr. portion eller bare 3 almindelige stykker kyllingebryst. Nogle gange tager jeg hele kyllinger, for at få en blanding af lyst og mørkt kød og andre gange er jeg doven og bruger et par kyllingefileter. Der er ingen skam i dovenskab.
Der skal bruges ganske almindelig lang, kedelig, billig spaghetti i denne opskrift. Hvilket nok er en af grundene til at ungerne elsker den.
Du skal også have fat i champignonsuppe. Nogle gange er jeg heldig at finde Campbells mushroom soup i SuperBest. Du kan også vælge at bruge mere kyllingevand og to glas champignon eller lave en champignonsauce.
Så skal du have fat i et glas syltede, røde paprika.
Du skal bruge en stor, grøn peberfrugt. Det giver retten udseende af at være sund.
Du skal bruge et stort løg eller to små.
Masser og masser af revet ost. Jeg bruger altid en blok, jeg selv river, da jeg synes det giver den bedste ost. Men du kan sagtens bruge færdigrevet ost.
Der skal bruges krydret salt, eller som det hedder i den oprindelige opskrift ”seasoned salt”. Jeg fandt det her i SuperBest og det er i hvert fald krydret, så det bruges med forsigtighed.
Og til sidst skal der bruges en lille smule cyannepeber.
Start med at koge kyllingen mør i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Hvis du bruger kyllingebryst, koges de på samme måde, til de er møre ca. 30 minutter.
Tag kyllingen op af gryden med en hulske. Gem vandet til senere.
Pil kødet af benene og læg det i en skål. Husk at fjerne fedt og skind først.
Jeg plejer at bruge en saks, til at klippe kødet i mindre stykker. Hvis du har brugt kyllingebryst, kan du nøjes med at tage kyllingen op af vandet og skære det i små tern.
Hæld kødet over i en meget stor skål. Jo større skål jo nemmere for dig selv senere.
Tag 5 dl. af kyllingevandet fra og sæt det til side til senere.
Resten af kyllingevandet sættes i kog igen.
Tag spaghettien og knæk det i 5 cm. lange stykker til du har ca. 7 dl. ukogt spaghetti.
Kog spaghettien al dente i kyllingevandet. Al dente betyder at det stadig er en smule ukogt i midten. Tag derefter spaghettien af og hæld vandet fra.
Skær en grøn peberfrugt i små tern.
Og skær et stort eller to små løg i tern.
Dræn væden fra de syltede paprika.
Læg dem ud på dit skærebræt og skær dem så vidt muligt i mindre stykker. Det kan være lidt svært, så jeg plejer som regel bare at hakke lidt på kryds og tværs, til jeg synes den er der.
Hæld spaghettien ned i den store skål til kyllingekødet. Har jeg nævnt at jeg elsker den her skål? Den er stor nok til også at fungere som opvaskebalje efter en større omgang madlavning. Fantastisk skål.
Hæld de hakkede løg, peberfrugter og syltede paprika ned i skålen. Se nu begynder det at se rigtig sundt ud.
Tilføj ca. 1. tsk. krydret salt. Pas på med ikke at putte for meget i, det kan være stærkere end du tror.
Tilføj ca. ¼ tsk. cayennepeber.
Og tilføj 2 dåser Campbells mushroom soup. Hvis det går helt galt og du ikke kan finde Campbells kan du bruge to glas drænede champignon og lidt ekstra kyllingevand. Jeg har brugt begge fremgangsmåder, men Campbells er favoritten.
Rør det hele godt rundt. Det kan være et tungt arbejde og blandingen kan virke lidt bastant på nuværende tidspunkt, men det bliver bedre.
Riv rigeligt ost. Der skal 5 dl. revet ost ned i skålen og 2½ dl. revet ost skal bruges senere. Jeg bruger som sagt helst cheddar jeg selv kan rive, da det giver det bedste resultat.
Ned i skålen med de 5 dl. ost. Ost er godt, ost er meget godt.
Begynd at hælde kyllingevandet i skålen lidt efter lidt, mens du undervejs rører i blandingen, for at tjekke at konsistensen ikke bliver for flydende. Det er ikke sikkert du skal bruge alle 5 dl., det kommer helt an på hvilken fremgangsmåde du bruger med champignonerne.
Når din blanding ser ca. sådan her ud, er den klar. Ikke for flydende, men heller ikke for bastant og tør. Det er din mavefornemmelse du skal bruge her. Beklager.
Hæld blandingen over i et ildfast fad. Jeg havde her lavet en dobbelt portion, derfor er der to fade. Ah, det var smart. Den ene dryssede jeg de sidste 2½ dl. ost henover, den anden lod jeg køle af, dækkede til med sølvpapir og frøs ned. Den første blev sat i ovnen ved 175 grader i 35-45 minutter.
Den frosne tøede jeg op et par uger senere, lagde ost henover og varmede op på sammen måde, men gav den lidt ekstra tid. Jeg elsker nem aftensmad.
Jeg nåede desværre ikke at tage et billede af den færdige casserole inden min familie havde kastet sig over fadet.
Åh mums det var lækkert. Og farverigt. Jeg elsker farverigt. Lav det her hurtigst muligt og din familie vil elske dig. Eller inviter vennerne over til chicken spaghetti casserole og en hyggestund. Du kommer ikke til at fortryde det.
You must be logged in to post a comment.